Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

SILOM PRILIKA DJEČJI VRTIĆ U PRIKRAJU 1.7.2003.


Prema neslužbenim dojavama pristiglim od roditelja, navodi načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, djeca s područja Brckovljana više se ne mogu upisivati u dugoselski Dječji vrtić, kao niti djeca s područja općine Rugvica. Iz tog razloga, što o toj odluci nismo dobili službenu obavijest od dugoselskih nadležnih organa, 1. srpnja uputili smo dopis Poglavarstvu Grada Dugog Sela za objašnjenjem novonastale situacije.


- Do danas nismo dobili pismeni odgovor, a školska godina je pred vratima, kazao je Funtek, nadovezavši se da je Općina Brckovljani poduzela u međuvremenu radnje kako ne bi došlo do toga da brckovljanska djeca (u prošloj školskoj godini vrtić je pohađalo 10 djece s područja Brckovljana) ove godine ostanu neupisana.


Naime, Poglavarstvo Brckovljana predložilo je da se Dom u Prikraju preuredi u Dječji vrtić za brckovljansku djecu, o čemu će se uskoro izvijestiti i vijećnici. Kako veli Funtek, vrtić će funkcionirati kao radionica, a sredstva će se iznaći u proračunu, skorašnjim rebalansom. Uređenju vrtića, po odluci Vijeća, prići će se momentalno, kako bi polovicom rujna bio otvoren za rad.


Isto tako, načelnik Funtek upućuje negodovanje zbog ovakvog stava dugoselskog Poglavarstva koji je, prema njegovim riječima, doveo Brckovljane pred gotov čin, sumnjavši da se nerazjašnjeni odnosi oko podjele imovine bivše općine Dugo Selo, lome na leđima djece. Znači li to sada, kaže Funtek, da bi Općina Brckovljani trebala zabraniti dugoselskoj djeci, kojih je preko stotinu, što pohađaju Osnovnu školu "Stjepan Radić" u Božjakovini, da i dalje pohađaju osnovnu školu, te da im ne plaćaju izlete i školu u prirodi u Baškoj Vodi, za koje, kako veli Funtek, Općina Brckovljani nije dobila sredstva od Grada Dugog Sela, a nije niti tražila.Što se tiče novih aktivnosti u rješavanju podjele imovine bivše općine Dugo Selo od strane Općine Brckovljani, načelnik Funtek govori kako je Općina nedavno uputila dopis arbitražnoj komisiji kojom se obavještava kako se nije poštivala djelomična odluka Vlade RH o podjeli imovine bivše općine Dugo Selo. U protivnom, kaže Funtek, ako se odluka Vlade neće realizirati Općina Brckovljani pokrenut će sudski spor protiv Grada Dugog Sela.


(I. G.)


 Objavljeno: 1.7.2003.


shadow
banner banner banner banner banner banner