Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

O tvrdnjama HDZ-a zatražili smo očitovanje u Općini Brckovljani - PRODAJA ZAKONITA, A TVRDNJE NETOČNE22.12.2003.


- Manji dio HDZ-a Brckovljani upućuje netočnu kritiku - izjavljuje načelnik Ž. Funtek. Sada izjavljuju kako nisu proveli prijavu protiv Poglavarstva i načelnika, a u prošlom su broju priopćili o pokretanju postupka za upravni nadzor kod Ministarstva pravosuđa. Iskrivljene su izjave načelnika iz prošlog broja kad kažu kako "načelnik netočno izjavljuje da se on izborio za prodaju zemljišta", a takvu izjavu nisam dao, već sam se usprotivio da zemlja ode pojedincima koje sada očito prepoznajemo - navodi načelnik Funtek. Dodaje kako su na prvoj sjednici svi vijećnici dobili pisano izvješće o prodaji zemlje te kako je u prošlom broju detaljno objasnio postupak prodaje zemljišta koji nije u suprotnosti sa zakonom, a proveden je kroz javni natječaj objavljen u Narodnim novinama prema zakonu.


Što se tiče kupnje zemljišta u Gračecu, načelnik Funtek smatra kako se tu pokazuje pravo licemjerje, te nam je predočio izvadak iz zapisnika gdje je zabilježena rasprava vijećnika HDZ-a M. Šole koju prenosimo:


"HDZ je očekivao pismeni zapisnik o razgovoru Povjerenstva s vlasnikom zemljišta i da ćemo dobiti stav Poglavarstva. Stav je odbora HDZ-a da se otkupi to zemljište, a ako nema novaca u proračunu neka se ide na rebalans. Što se tiče cijene, to je realna cijena, a s obzirom da je DVD tamo, treba kupiti to zemljište.


Predlažem da se ponudi vlasnicima u zamjenu drugo veće zemljište te bi bilo lakše odlučivati da imamo odluku Poglavarstva".


Iz zapisnika je vidljivo kako je za odluku glasovalo 10 vijećnika, nitko nije bio protiv, a jedan je bio suzdržan te je donesen zaključak koji glasi:


"Za sljedeću sjednicu pribavit će se izvadak iz zemljišnih knjiga i kopija katastarskog plana te se prihvaća cijena od 100.000 DM uz uvjet da se iz rezerve isplati do 5.000 DM do kraja godine, a ostatak cijene isplatit će se od prodaje zemljišta u vlasništvu Općine Brckovljani te će to biti bitan sastojak ugovora."


Načelnik Funtek naglasio je kako u cilju iznošenja istine u javnosti treba objaviti izvadak iz zapisnika. Ponosno ističe kako se kupnjom zemljišta stvorio ogromni kapital (oko 100 milijuna kuna) za Općinu od čega će se dalje graditi komunalna infrastruktura, razvijati gospodarstvo i zapošljavati ljudi. Naglašava kako je za zemljište zainteresirano više gospodarstvenika koji bi kroz godinu dana zaposlili oko 200 ljudi, no mora se pričekati detaljni plan.


Čitateljima poručuje neka pročitaju očitovanje iz prošloga broja o ovoj temi i sami prosude. Također ponavlja kako su na prošloj sjednici Vijeća usvojene II. Izmjene i dopune proračuna za 2003. godinu te proračun za 2004. godinu, za što je glasovalo 50 posto HDZ-ovih vijećnika. 


(Nada Kozić)
      Objavljeno: 22.12.2003.


shadow
banner banner banner banner banner banner