Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Godišnja skupština KUD-a "Ogranak Seljačke Sloge" Lupoglav - ČUVARIMA BAŠTINE NEDOSTAJE PROSTORA 1.3.2003.


Na redovnoj godišnjoj skupštini KUD-a "Ogranak Seljačke Sloge" Lupoglav, održane 22. ožujka, članovi su jednoglasno prihvatili izbor radnog predsjedništva, verifikacijske komisije, te plan rada u prošlom i narednom godišnjem periodu. Nakon izlaganja dosadašnjeg rada ansambla iznesen je financijski izvještaj i plan za prihode u 2003. godini u iznosu od 180.000 kuna koji su prvenstveno usmjereni na izgradnju ili proširenje novoga objekta, te nabavu instrumenata. 


KUD je osnovan 1934. godine kao lupoglavsko tamburaško društvo pod imenom "Tomislav" kako je i djelovao do kraja 40-ih godina kada je preimenovan u "Ogranak Seljačke Sloge". Trenutačno udruga sadrži 65 aktivnih članova iz tamburaške i folklorne sekcije koji održavaju kulturnu izvornu baštinu izvodeći plesove i pjesme iz cijele Hrvatske posebice Posavine, Moslavine i Prigorja.


Prema govoru predsjednice Upravnog odbora Davorke Škunc cilj društva je okupiti ljude svih starosnih dobi, posebice mladih kroz kulturna druženja i upoznavanja temeljnih tradicijskih vrijednosti radi promicanja kulturne baštine našega kraja. Ističe da je trenutačno najveći problem izgradnja vlastitog objekta ili proširenje starog dijela zgrade DVD Lupoglav, budući da se trenutačno probe izvode u prostoriji od 28 metara kvadratnih koje je u vlasništvu Doma zdravlja Dugo Selo. Službeni dio sjednice završio je govorom počasne gošće Nade Cunj, tajnice "Središnjice Seljačke Sloge" sa sjedištem u Zagrebu, zahvalom na uspješnoj suradnji, promicanju kulture i očuvanju tradicionalne folklorne baštine. 


U nastavku večeri nastupale su mlađe grupe tamburaša pod vodstvom Stjepana Bukana, te starija grupa s voditeljem Josipom Renčevićem koja se u veselom ritmu tamburica pronijela do sitnih sati. 


(K. K.)Objavljeno: 1.3.2003.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner