Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Godišnja skupština DVD-a Gračec - NAJJAČE DRUŠTVO OPĆINE BRCKOVLJANI1.3.2003.


Na 49. godišnjoj skupštini DVD-a Gračec, kako je rekao predstavnik VZO Gračec, jednog od najjačih društava u ovoj općini, članovi društva prezentirali su rezultate uspješnosti rada tijekom protekle godine. Najveći adut ovog društva je pomlađeni kadar članova čineći tako prosječnu starost od 29,9 godina. Od ukupno 63 člana društva 21 član je vatrogasne mladeži. Stoga i ne čudi da glavna smjernica ovog društva, kako u prošloj tako i u tekućoj, bude intenzivno osuvremenjivanje i pomlađivanje društva, stručno osposobljavanje članova, te dobrovoljni rad. Izvješća za prošlogodišnje razdoblje, tajnika Upravnog odbora Zdravka Šladareca, blagajnika Stjepana Švedija prihvaćena su jednoglasno, a isto tako predstavnik Nadzornog odbora Branko Kralj nazvao je blagajničko i tajničko poslovanje urednim i bez primjedaba, pohvalivši činjenicu kako se velik broj odluka donosi na zajedničkim sjednicama društva.


U prošloj godini članovi DVD-a Gračec sudjelovali su na 25 intervencija, i to na svim za koje su doznali. Od toga 18 intervencija dogodile su se na području općine Brckovljani, dok 7 njih izvan granica općine. Zavidne rezultate koje su polučili u prošloj godini na natjecanjima u Ivanić Gradu, Memorijalu Goran Nađ, Lupoglavu, Galgovu članovi će pokušati ponoviti i ove godine, a također nastaviti će, uz ostale redovite ciljeve, dovršiti uređenje društvenog doma – poda, šanka, kuhinje i sanitarnog čvora. U financijskom planu za 2003. godinu planirana su sredstva iz općinskog proračuna koja iznose 70.000 kuna, od Vatrogasne zajednice 40.000 kuna, iz samostalnih djelatnosti predviđaju prihod od 5.000 kuna, dok je iz prošle godine prebačeno 49.242 kuna sredstava. Predviđeno je 164.942 kune ukupnih izdataka.


Predstavnik VZO Brckovljani udijelio je diplome i zahvalnice članovima DVD-a Gračec, a isto tako u ime matičnog društva udijeljena su priznanja svojim članovima. Mnogobrojnoj skupštini nazočili su i gosti iz ostalih DVD-a sa područja općine Brckovljani, područja grada Dugo Selo, DVD-a Buzin, DVD-a Paukovec, DVD-a Sveti Ivan Zelina, te po prvi puta iz DVD-a Ludbreg, svima njima u ime DVD-a Gračec zahvalio se na odazivu predsjednik Miroslav Šladarec. 


(Iva GRGIĆ) Objavljeno: 1.3.2003.


shadow
banner banner banner banner banner banner