Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

CENTAR STANČIĆ DOBIO JOŠ JEDNOG KONJA24.5.2002.


Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Stančić dobio je još jednu vrijednu donaciju koja bi u dogledno vrijeme trebala biti od znatne pomoći, u prvom redu terapijske, za veći dio od 400 korisnika ove ustanove. Direktor Odjela za poslovanje s pravnim osobama Hypo-Alpe-Adria Banke Darko Bjelina boravio je u ovoj ustanovi i u ime svoje banke korisnicima poklonio još jednog konja. Riječ je o kobili Bianki, vrijednoj 9.000 kuna, koja je u Stančić stigla s ergele u Medulinu, a zajedno s Biankom stigla je i kompletna oprema za jahanje, te kao posebni dar banke komplet majica za zaposlenike ustanove koji su upravo tog dana otišli na sportske igre zaposlenika zdravstvenih ustanova ovog tipa.


Prema  riječima instruktora terapijskog jahanja  u  Centru  Stančić, Dragane Blažević, Bianka će biti pogodna za terapijsko jahanje jer je već ranije radila s invalidima. Inače u Centru Stančić oformljen je tim za terapijsko jahanje u kojem se osim dvoje instruktora nalaze i fizioterapeut i psiholog. Trenutačni zadatak tima je ustanoviti koliko korisnika se može uključiti u ovaj vid terapije, a samo terapijsko jahanje trebalo bi se početi primjenjivati u Centru već kroz mjesec dana.


Prema riječima Dragane Blažević, Centar trenutačno raspolaže s pet kvalitetnih konja pristiglih iz različitih donacija, a glavni cilj Centra je uvesti hipoterapiju koja je viši oblik rada s korisnicima od terapijskog jahanja. (Nenad Haleuš-Mali)Objavljeno: 24.5.2002.


shadow
banner banner banner banner banner banner