Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Centar Stančić dobio novo vozilo za prijevoz invalida u kolicima21.6.2002.


Pored redovnog financiranja od strane države, Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Stančić, kao najveća ustanova za zbrinjavanje osoba s posebnim potrebama u zemlji, učestalo dobiva pomoć od različitih humanitarnih organizacija i pojedinaca iz zemlje i inozemstva. Jedan od donatora, kontinuirano s različitim vrstama pomoći je i njemački grad Nienburg, odnosno točnije tamošnja gimnazija Hindenburg, odakle pomoć stiže još od 1992. godine. Učenici ove gimnazije naime, pod vodstvom profesora Jochena Blaska, u posljednjih su deset godina priredili niz humanitarnih akcija i koncerata u svome gradu s ciljem pomoći Centru Stančić. Rezultat njihove posljednje akcije je boravak profesora Blaska i četvero učenika ove gimnazije Centru, kojom prigodom je ravnateljici ustanove Jasni Lesički uručen ključ kombi vozila vrijednog 11.000 eura.


Riječ je o vozilu s rampom, koju je sponzorirao trgovac automobilima Hermann Heinrich Hellberg, koje će poslužiti za prijevoz najtežih invalida u kolicima. Ovakvo vozilo Centar do sada nije posjedovao, a pored samog vozila u njemu je kao dar stigla i kompjuterska oprema, te odjeća za korisnike Centra vrijedna dodatnih 4.000 eura. (Nenad Haleuš-Mali) 


Njemačko veleposlanstvo doniralo 7.500 eura za uređenje kupaonice


U sklopu Dana otvorenih vrata Centra Stančića, obilježenog 7. lipnja, njemački veleposlanik dr. Gebhardt Weiss otvorio je novouređenu kupaonicu namijenjenu osobama s najtežim psihofizičkim oštećenjima, a koju je sa svotom od 7.500 eura adaptiralo Veleposlanstvo Republike Njemačke. Ukupno uređenje kupaonice, u kojoj je namještena specijalna kada za njegu nepokretnih osoba, te tuš, iznosilo je 130.000 kuna. Ostatak troškova uređenja pokrilo je Ministarstvo rada i socijalne skrbi.


Usprkos vjetrovitom vremenu tog dana održano je i cjelodnevno druženje brojnih roditelja korisnika Centra, donatora i gostiju, kojih se okupilo više stotina. Svatko, od najmlađeg do najstarijeg korisnika, ravnopravno je sudjelovao u programu, te pokazao svoje umijeće u likovnim, glazbenim, keramičkim, kazališnim i sportskim radionicama. Isto tako organizirane su izložbe radova korisnika, demonstracija terapijskog jahanja, izložba posavske narodne nošnje, te mnogi drugi sadržaji. U glazbenom dijelu sudjelovale su "Ivanečke mažoretkinje", KUD "August Cesarec", glazbeni sastav "Akordi", učenici osnovnih škola Božjakovina, Dugo Selo, Graberje Ivaničko, Vrbovec i Jastrebarsko, te kao posebni gosti Mladen Burnać, Tina i Nikša, i Boris Babarović. (Iva Grgić)


   


  


  Objavljeno: 21.6.2002.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner