Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana skupština HSS-a Brckovljani - NHM ZADRŽAN UTJECAJ, UNATOČ SMANJENJU ČLANSTVA2.10.2002.


Unatoč smanjenju broja članova Općinska organizacija Hrvatske seljačke stranke Brckovljani ima ključni politički utjecaj na području ove općine, te kreira njenu politiku samostalno obnašajući vlast u općini, rekao je predsjednik Općinske organizacije Milan Kralj koji je na izbornoj godišnjoj skupštini održanoj 20. rujna ponovo dobio mandat za obnašanje ove dužnosti. Kralj je međutim dobio povjerenje tek 21 od 36 nazočnih članova skupštine iako je bio jedini kandidat za predsjednika. Za tajnika je izabran Željko Funtek s 33 glasa, a stopostotnu podršku dobila je za mjesto blagajnika Općinske organizacije HSS-a Đurđa Šarec.


Zbog smanjenja broja članova, kao i zbog jedva postignutog kvoruma na skupštini, zabrinutost je izrazila tajnica Županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije Marija Ledinski Anić koja je istaknula da nema prevelikog razloga za zadovoljstvo i opuštanje već da treba permanentno raditi na osnivanju novih ogranaka i povećanju članstva. Kao ključni test za provjeru snage stranke Ledinski je istaknula predstojeće izbore za mjesne odbore koji bi se trebali održati do sredine iduće godine. 


Kralj je pak s druge strane naglasio da je pad broja članova Općinske organizacije uslijedio zbog revizije članstva, te da je kvaliteta članstva, za koju je istaknuo da je na zavidnoj razini, važnija od kvantitete što su pokazali i posljednji lokalni izbori. Međutim, najavio je da će novo stranačko vodstvo u Brckovljanima raditi i na povećanju broja članova. 


HSS je, prema Kraljevim riječima, u vođenju općine Brckovljani pokazao zavidne rezultate, a kao uspjesi navedeni su plinifikacija i opskrba svih naselja vodom, završetak sportske školske dvorane u Božjakovini, asfaltiranje ulica, izgradnja i uređenje željezničkih perona i društvenih domova, oživljavanje rada kulturnih udruga i vatrogasaca, te kao najvažnije kupnja 150 hekatara državnog zemljišta koje će novim prostornim planom općine biti prenamijenjeno u gospodarsku zonu. To je osnova za daljnji razvoj općine koja bi, rekao je Kralj, uskoro trebala početi graditi i administrativno središte na zemljištu ispred Osnovne škole u Božjakovini. 


Skupština Općinske organizacije HSS-a Brckovljani izabrala je za članove Županijske skupštine stranke Željka Funteka, Zvonimira Kuticu i Stjepana Švedija, za člana Županijskog odbora stranke Željka Funteka, za člana Glavnog odbora stranke Milana Kralja, te za članove Glavne skupštine HSS-a Đurđu Šarec, Stjepana Švedija i Željka Ivaničeka. (Nenad Haleuš-Mali)Objavljeno: 2.10.2002.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner