Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Priča o Kulturno umjetničkom društvu "August Cesarec" se nastavlja... - SVATKO PLEŠE SVOJU IGRU!21.11.2002.


Čini se da će njemačka uspješna turneja KUD-a "August Cesarec" biti posljednji zapaženi nastup dosadašnje vodeće garniture koja je odstupila s čelnih mjesta zbog neslaganja s članovima Upravnog odbora. Naime, iako je dosadašnji rad KUD-a kulminirao odlaskom na međunarodnu smotru folklora ujedno je rezultirao ostavkom voditelja plesa i pjevanja, kao i najavama odlaska većine članova. Od predsjednika Upravnog odbora Vladimira Funteka članovi su tražili ostavku tijekom turneje zbog sukoba oko koncepcije sastava ansambla, a kada je ona odbijena, zaprijetili su odlaskom. Kako saznajemo, predsjednik Upravnog odbora Vladimir Funtek i član KUD-a Vladimir Funtek mlađi, su utjecali na ekipiranje ansambla (tko treba, a tko ne treba nastupiti), koji je tijekom turneje u Njemačkoj kulminirao fizičkim napadom predsjednika na jednog od članova KUD-a.


Voditelj pjevanja Tomislav Habulin je zbog neisplaćenih honorara i neslaganja s V. Funtekom predao ostavku još početkom kolovoza, a konačnu nakon završetka nastupa. Stjepan Perko, koji je kao voditelj plesa angažiran prije dvije godine, odlučio je napustiti KUD po završetku turneje zbog neslaganja s članovima Upravnog odbora, njihovim uplitanjem u sam umjetnički dio rada te neredovitih novčanih primanja.


Na izvanrednoj sjednici Upravnog odbora KUD-a A. C., održanoj 26. listopada, članovi su jednoglasno prihvatili ostavku predsjednika KUD-a V. Funteka iz zdravstvenih razloga i za nasljednika odabrali Željka Funteka, načelnika Općine Brckovljani. Na sjednici se odlučivalo i o izboru Radnog predsjedništva, Nadzornog odbora i izbora članova Upravnog odbora u sastavu: Ankica Jukić, Ivan Živković, Irena Katić, Jure Mišković, Zvonko Biočić, Vladimir Funtek, Vladimir Vukšić, Krunoslav Funtek, Krunoslav i Kristijan Vinojčić. Reorganizacija vodstva KUD-a je samo uvod u moguću kontinuiranu kvalitetu rada budući da društvo još uvijek ne raspolaže vlastitim prostorijama i nošnjama. Isto tako KUD se nalazi u novčanim dugovanjima koje prema novom predsjedniku Željku Funteku iznose oko 15.000 kuna i koji bi se trebali sanirati početkom sljedeće godine, kada Općina Brckovljani financira KUD "August Cesarec" dotacijom u iznosu od 60.000 kuna. (K. Križić)Objavljeno: 21.11.2002.


shadow
banner banner banner banner banner banner