Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Prodajna izložba slika u Domu oružanih snaga - AKCIJA "POMOZIMO SLIKOM"7.5.2002.


U Domu oružanih snaga u Dugom Selu postavljena je izložba djela 19 autora koja su nastala tijekom likovnih kolonija i radionica kakve se održavaju u Centru Stančić, u suradnji s udrugom likovnih umjetnika "Fortuna art". Izložba je otvorena 29. travnja 2002. i postavljena je u izložbenom prostoru Doma do 10. svibnja 2002. godine. Uz Centar Stančić u postavu izložbe pomogli su pripadnici 202. brigade protuzračne obrane Dugo Selo s kojom je ostvarena uspješna suradnja, uz potporu Doma OS te Kluba dragovoljaca i veterana Domovinskog rata INA-Naflaplin.


Na svečanosti otvorenja izložbe govorila je ravnateljica Centra Jasna Lesički, a izložbu je otvorio bojnik Ivan Tomić, zapovjednik 202. brigade PZO Dugo Selo.


U glazbenom programu nastupio je Josip Savić izvodeći glazbena djela na violini uz klavirsku pratnju prof. Petre Gilming, te Mali zbor Centra Stančić uz vodstvo prof. Vedrane Pavletić. 


Među brojnim posjetiteljima i predstavnicima organizatora izložbe koja ima humanitarni značaj, bili su gradonačelnik Dugog Sela B. Mahač, te načelnik općine Brckovljani Željko Funtek.


Izložba je prodajna, a sav prihod od prodaje usmjeren je u Centar Stančić za poboljšanje uvjeta korisnika te ustanove. Podupirajući humanitarnu akciju Općina Brckovljani kupila je jedno od izloženih djela, odobrila je pomoć u visini 2.000 kuna za glazbo-terapiju korisnika, te 2.000 kuna za Športski klub Centra Stančić. (Nada Kozić)


   Objavljeno: 7.5.2002.


shadow
banner banner banner banner banner banner