Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DAN JESENI U CENTRU STANČIĆ11.10.2001.


Centar za radnu terapiju i rehabilitaciju Stančić jesen je dočekao tradicionalnom manifestacijom. Programu, koji su 5. listopada ove godine priredili štićenici i zaposlenici Centra, prisustvovali su brojni prijatelji i donatori. Dok su učenici nadbiskupske klasične gimnazije iz Zagreba i časne sestre samostana Sv. Križa družili se sa štićenicima, ravnateljica Jasna Lesički zahvalila se donatorima: Ivanu Obadu, predsjedniku Udruge obrtnika Zagreba, Dragutinu Mamiću, direktoru "Mercatone"-a, Ireni Finanović, predstavnici "McDonld´s"-a, predstavnicima Američke komore i drugima na potpori i vrijednim donacijama.


U doniranje se uključio i Savez samostalnih sindikata koji je jučer pokrenuo humanitarnu akciju pod nazivom "Za ljepši pogled u svijet" u okviru koje prikuplja novčana sredstva koja će se namjenski trošiti za nabavku novih prozora u spavaonicama korisnika centra.


Najatraktivniji dar koji su korisnicima uručili članovi konjičkog kluba AS i reprezentativci konjičkog sporta gđica Grilec i gosp. Šimleša, je petnaest tisuća njemačkih maraka vrijedna holsteinska kobila Armansa, stara 16 godina, koja je još uvijek u dobroj formi. Tako će 430 korisnika moći pohađati hipoterapiju koju je preporučio ravnatelj Doma zdravlja Medveščak Stjepan Grilec. Kobilu su svi od milja prozvali jednostavnijim imenom - Belka. Mirne je naravi i kao takva pogodna da u svojoj "mirovini" pomaže djeci s težim mentalnim i tjelesnim oštećenjima.


Jesenske svečanosti obilježene su sportskim natjecanjima ekipa iz centara Zagreb, Jaškovo i Stančić, likovnim radionicama, plesom malih mažoretkinja iz Ivanić Grada i drugim aktivnostima.    (M. Sruk)


   Objavljeno: 11.10.2001.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner banner