Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Promocija knjiga: "Povijesni zbornik Dugoselskog kraja".18.5.2022.


PREDSTAVLJANJE NAKLADNIČKOG PROJEKTA GRADSKE KNJIŽNICE DUGO SELO „POVIJESNI ZBORNIK DUGOSELSKOG KRAJA“


Pozivamo Vas na predstavljanje nakladničkog projekta Gradske knjižnice Dugo Selo pod nazivom „Povijesni zbornik dugoselskog kraja“. Do sada su izašla tri sveska. U njima se obrađuju manje poznate ili gotovo potpuno nepoznate teme iz povijesti s područja grada Dugog Sela te Općina Brckovljani i Rugvica. Više obrađenih tema odnosi se upravo na područje Općine Brckovljani. Primjerice, prema dostupnoj građi, obrađena je povijest obitelji grofova Erdödy iz Štakorovca, život i djelo operne pjevačice i glumice Fanike Haiman, rođene u Božjakovini, izdvojene su manje poznate činjenice iz djelovanja Tamburaškog društva „Tomislav“ iz Lupoglava prije Drugog svjetskog rata i još mnogo toga.


Poznavanje lokalne povijesti dio je našeg lokalnog, ali i nacionalnog kulturnog identiteta pa se nadamo da ćete svojim dolaskom na promociju podržati ovaj projekt.


Predstavljanje će se održati u vijećnici zgrade Općine Brckovljani, u Ulici kralja Zvonimira 9 u Brckovljanima, u petak 20. svibnja 2022. u 18:00 sati.


Veselimo se Vašem dolasku!Objavljeno: 18.5.2022.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner