Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Uputa za primjenu Odluke o zabrani napuštanja području županija 21.12.2020.


Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite koja stupa na snagu 23. prosinca je svim osobama koje imaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj zabranjeno napuštanje područja županije u kojoj imaju prebivalište ili boravište.


Osnovni razlog donošenja ove Odluke je ograničavanje kretanja i putovanja koji nisu neophodni za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini, i time sprječavanje prijenosa bolesti COVID-19, ističe se iz Nacionalnog stožera koji je pojasnio i tko sve i na koji način može dobiti propusnice te na koji način je moguće podnijeti zahtjev za propusnice. 


Zahtjevi za izdavanje propusnica upućuju se županijskim stožerima prema mjestu prebivališta ili boravišta osobe koje podnosi zahtjev, odnosno Ravnateljstvu civilne zaštite ako se radi o drugom opravdanom razlogu, stoji u priopćenju Nacionalnog stožera.


Također, s obzirom na intenciju Odluke napominje se kako će Ravnateljstvo civilne zaštite restriktivno tumačiti „druge opravdane razloge“ te se mole građani da ne podnose zahtjeve za propusnice, ako zaista nemaju ozbiljan i opravdan razlog zbog kojeg trebaju napustiti županiju u kojoj imaju prebivalište ili boravište.


Detaljan popis i upute za primjenu ove odluke, a popis kontakata za izdavanje propusnica možete pronaći u dokumentima:Objavljeno: 21.12.2020.


shadow
ikona
shadow
ikona
Uputa   
shadow
ikona
shadow
banner banner banner banner banner