Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana 30. sjednica Općinskog vijeća Brckovljana : Proračun ZA 2021. godinu iznosi 29,2 milijuna kuna16.12.2020.


Vijeće Općine Brckovljani, na sjednici održanoj u Domu kulture August Cesaarec u Brckovljanima 14. prosinca, jednoglasnom je odlukom donijelo Proračun Općine Brckovljani za 2021. godinu, u iznosu 29,2 milijuna kuna. Sjednicom je spretno i ekspeditivno, kako to korona uvjeti i nalažu, predsjedao predsjednik vijeća Stjepan Vinojčić.


Šefica općinske službe za financije Mirjana Dokuš pojasnila je kako je visina proračuna za sljedeću godinu, na razini prvobitnog plana ovogodišnjeg proračuna, a slično je planirana i struktura prihoda, među kojima su i prihodi od prodaje općinskog zemljišta u iznosu 8,7 milijuna kuna.


U rashodovnom pak dijelu proračuna, ističe načelnik Tihomir Đuras, nastavljaju se ulaganja u izgradnju komunalne infrastrutkure, posebno one u gospodarskim zonama tako da je za ovu namjenu predviđeno više od 5 milijuna kuna. S obzirom da je Općina ishodila građevinsku dozvolu, u sljedećoj godini trebala bi krenuti i izgradnja dječjeg vrtića ispod osnovne škole u Božjakovini, a krenut će se i s projektiranjem parka na istoj površini. Đuras značajnim ističe i kretanje u projekt izgradnje poduzetničkog inkubatora u poslovnoj zoni, a posebno osiguravanje sredstava i uvjeta za početak rada produljenog boravka za djecu u OŠ Stjepan Radić Božjakovina, koji bi trebao startati s početkom sljedeće školske godine. Značajna ulaganja, u iznosu 2,5 milijuna kuna, predviđena su za rekonstrukciju, nedavno kupljene, općinske zgrade u koju bi se uskoro trebala preseliti i općinska uprava.


Vijeće je prihvatilo i paket pratećih planova izgradnje i održavanja koji se donose uz proračun, a uravnotežilo je i ovogodišnje planove. Zbog nemogućnosti realiziranja svih planiranih investicija, Plan izgradnje za ovu godinu umanjen je za 500.000 kuna, dok je Plan održavanje povećan radi nabave kontejnera na groblju, izgradnje zelenih otoka te povećanog ulaganja u javnu rasvjetu.


Vijeće je prihvatilo analizu stanja razvoja sustava civilne zaštite, plan djelovanja na području prirodnih nepogoda, plan rada civilne zaštite za iduću godinu, kao i smjernice za organizaciju ove službe do 2024. godine te za istu osiguralo financijska sredstva.


Blagdan sv. Brcka – 13. studenoga – proglašen Općinskim blagdanom


Vijeće je jednoglasno prihvatilo i druge izmjene Statuta Općine Brckovljani kojima se određuje da će se, ubuduće, svake kalendarske godine 13. studenoga (Blagdan sv. Brikcijusa) obilježavati kao Općinski blagdan.


Željku Funteku posthumno dodijeljena Povelja o statusu počasnog građanina


Također je prihvaćena i odluka o dodjeli javnog priznanja – povelje počasnog građanina Općine Brckovljani bivšem načelniku Općine Željku Funteku. Povelja se dodjeljuje posthumno, a radi njegovog nesebičnog rada i zalaganja kojim je doprinio razvoju Općine Brckovljani i unaprijedio život njezinih stanovnika – stoji u Odluci.


                                                                                                       Nenad Haleuš Mali


Izvor: https://www.dugoselska-kronika.hr/index.php/brckovljani/9870-odrzana-30-sjednica-opcinskog-vijeca-brckovljana-proracun-za-2021-godinu-iznosi-29-2-milijuna-kuna


 
Objavljeno: 16.12.2020.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner