Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana 18. redovna sjednica Općinskog vijeća Općine Brckovljani1.7.2019.


Općinsko vijeće Općine Brckovljani, pod predsjedavanjem predsjednika Tihomira Đurasa, održalo je 27. lipnja 18. redovnu sjednicu. Prije početka vijećanja održana je minuta šutnje za preminulog vijećnika Krunoslava Švedija. Na dnevnom redu sjednice većina je točaka bila tehničke prirode i vijećnici su sve odluke donijeli jednoglasno.


Imenovana je ulica 1.svibnja u naselju Gračec. Kako je pojasnio načelnik Željko Funtek, ona je imenovana još 1992. godine, no kako je Državna geodetska uprava radila neke provjere i ta odluka nije nađena, a u međuvremenu se u dva navrata dogodila teritorijalna preraspodjela, to je bilo potrebno ponovno učiniti. Odlučeno je o određivanju pravnih osoba od interesa za sustav civilne zaštite Općine. To su Komunalno gospodarstvo Brckovljani, ViO Zagrebačke županije, DUKOM plin, Darojković d.o.o. autoprijevoznik, Autoprijevoznik i trgovina Darojković, Toljan trans, Božjakovina d.d., LD-ovi „Sokol Stančić“ i „Srna Lupoglav“, Radio Martin, OŠ Stjepan Radić Božjakovina, Veterinarska ambulanta Dugo Selo. Vatrogasci su dio operative tako da nisu na popisu, svi su relevantni prijedlozi utvrđeni na sjednici Stožera te je dobivena suglasnost od resornog Ministarstva. Prihvaćeni su godišnji provedbeni plan unapređenja zaštite od požara; plan motrenja, čuvanja i ophodnje građevina i površina za koje prijeti opasnost od nastajanja i širenja požara; plan motrenja, čuvanja i ophodnje građevina i površina za koje prijeti ta opasnost te plan korištenja teške građevinske mehanizacije za žurnu izradu protupožarnih prosjeka i probijanja protupožarnih putova.


Vijećnici su dali suglasnost načelniku za potpisivanje Ugovora o osnivanju prava građenja u ulici Stanka Vraza kao opće dobro pod upravljanjem Općine. Radi se o HŽ-ovom projektu građenja nadvožnjaka i spojne ceste na budućoj dvokolosiječnoj pruzi M201 D.G. – Botovo-Koprivnica-Dugo Selo, dionica Dugo Selo-Križevci. Investicija je od interesa za RH, suglasnost nije dana ranije dok se nisu riješili imovinsko-pravni odnosi, podsjećeno je. Suglasnost je dana načelniku i za potpisivanje ugovora o zakupu poslovnog prostora s DV Didi, područni objekt Tratinčica. Nalazi se u prostoru bivšeg DVD-a Prikraj. Načelnik je napomeno kako je općinski projekt za dječji vrtić pri samom kraju, bit će kod škole u Božjakovini te se nada kako više neće trebati produljivati ugovor. Kako je već ranije donijeta odluka, Općina ne ulaže u domove kojima nije suvlasnik pa je donijeta odluka kojom će se općina ući u 50 postotno suvlasništvo čestice i objekta DVD-a Tedrovec. Iza doma je dječje igralište koje će cijelo ući u vlasništvo Općine. Tu je i dio zemljišta, ako dođe do realizacije planirane gradnje bio-pročistač za potrebe Tedrovca i Prečeca, mada i ovaj u Božjakovini ima kapacitet za ova dva naselja, rečeno je. Vijećnici su dali suglasnost za dodatak sporazumu o suradnji na projektu razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja, prihvatljivog za financiranje iz EU fondova, od 21. srpnja 2015. godine. Kako je kazao Funtek, od tada se ništa nije promijenilo. Ovime se daje mogućnost nositelju projekta Ivanić Gradu da obavi sve za početak realizacije. Interes je svih da se to pokrene i završi.


Prijedlog povećanja cijena prikupljanja otpada nerealan, traži će se očitovanje od koncesionara


Načelnik je informirao kako je od koncesionara za prikupljanje otpada dobio prijedlog povećanja cijena preko 100 posto te da on ne može dati suglasnost za takvo što. Smatra kako je to nerealno i tražit će se očitovanje o razlozima. Centri za gospodarenje otpadom dobro bi došli, država nema kvalitetnog rješenja, dolazi vrijeme kada će biti poteškoća, smatra Funtek. Što se tiče komaraca, čeka se uključivanje Županije jer se radi efikasnosti mora djelovati zajedno. Problem su i neučinkovita sredstva za suzbijanje komaraca. Vijećnici Općine će održati još jednu sjednicu prije ljetne stanke, a za zadnji vikend u kolovozu ili prvi u rujni najavljen je Dan Općine kada će se otvoriti reciklažno dvorište.


Izvor: Dugoselska kronikaObjavljeno: 1.7.2019.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner