Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OŠ „STJEPAN RADIĆ“ NAGRADA ZA NAJBOLJI ETWINNIG PROJEKT 2018. GODINE26.11.2018.


Osnovna škola „Stjepan Radić“ dobila je 16. studenog veliko priznanje unutar eTwinning zajednice (uz već dodijeljenu oznaku eTwinning škole) – nagradu Comet za najbolji eTwinning projekt u 2018. godini na razini Republike Hrvatske, u kategoriji nižih razreda osnovne škole. Riječ je o projektu „Singing Christmas around Europe“ na kojem su surađivale učiteljice Višnja Kamenjašević i Andrijana Ćavar, uz veliku pomoć svih ostalih kolega u školi.


 eTwinning je jedna od aktivnosti programa Erasmus+. www.eTwinning.net je portal namijenjen međunarodnoj suradnji i usavršavanju nastavnog i nenastavnog osoblja od predškolskog obrazovanja do srednje škole. Portal služi nastavnicima i njihovim učenicima za upoznavanje i suradnju s kolegama iz europskih škola kroz različite oblike usavršavanja te rad na zajedničkim virtualnim projektima.


eTwinning projekte u OŠ „Stjepan Radić“ pokrenule su 2015. godine učiteljica Informatike Višnja Kamenjašević i učiteljica Engleskog jezika Anita Vrdoljak, a kasnije su se uključivale i druge učiteljice. Svi njihovi projekti do sada dobili su oznaku nacionalne i europske kvalitete.


Prošle su godine eTwinneri iz OŠ „Stjepan Radić“ uspješno priveli kraju četiri velika projekta – nacionalni projekt „Igre naših predaka“ za koji su osvojili nacionalnu oznaku kvalitete te projekti „Singing Christmas around Europe“, „Share your language“ i „4 seasons fest“ koji su dobili i Europsku oznaku kvalitete. Dobitnik Cometa, „Singing Christmas around Europe“ bio je njihov veliki-mali projekt. Veliki, jer je na njemu radilo više od 30 partnera iz cijele Europe (Hrvatska, Rumunjska, Italija, Turska, Poljska, Španjolska, Litva, Srbija, Velika Britanija, Francuska, Grčka, Finska, Slovačka, Cipar, Ukrajina…), a mali jer je trajao samo jedno polugodište i bio je za uzrast 7 – 11 godina. Pokretači projekta bile su učiteljice Višnja Kamenjašević iz Osnovne škole „Stjepan Radić“ te Monica Frigerio iz Osnovne škole Como-Rebbio, Italija. Učenici eTwinneri koji su sudjelovali u nagrađenom projektu „Singing Christmas around Europe“ učenici su trećih, četvrtih i petih razreda.


Ciljeve projekta u potpunosti su ostvarili – napravljen je adventski kalendar u kojem se svaka članica predstavila božićnom pjesmom. Biblijska grupa na čelu s Andrijanom Ćavar izvela je pjesmu „Radujte se narodi“. Napravljena je božićna slikovnica, predstavili su sebe i svoju školu, napravili, napisali i poslali božićne čestitke svim projektnim partnerima. Putem eTwinning panoa u informatičkoj učionici prezentirali su mnoštvo božićnih čestitki koje su sami dobili od svojih projektnih partnera.


Ovo uistinu veliko priznanje za našu školu i učitelje eTwinnere i poticaj za daljnji rad i nove uspjehe.


Ivana BudimčićObjavljeno: 26.11.2018.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner