Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DVD Brckovljani održali 123. godišnju redovnu izvještajnu skupštinu7.3.2018.


123.godišnja redovna izvještajna skupština DVD-a Brckovljani odisala je svečanom notom a razlog tome je bila dodjela uvjerenja i spomenica. No osim svečanog dijela dvije glavne teme su dobile na važnosti među članovima društva. Nabava navalnog vatrogasnog vozila kao i izgradnja dodatne garaže


Vozilo je u vrijednosti dvjesto pedeset tisuća kuna što je itekakav trošak za jedno dobrovoljno vatrogasno društvo no predsjednik vatrogasne zajednice općine Brckovljani Dražen Kutica obećao je pomoć općine i to u punom iznosu vozila što će itekako olakšati društvu pitanje troškova.


Na rad dobrovoljnog vatrogasnog društva osvrnuo se i tajnik Predrag Šotić. „Moram podsjetiti članove društva na temelje našeg DVD-a Brckovljani. Davne 1895.godine društvo su osnovala dva entuzijasta Vinko Šeringer i Mihovil Britvec a posebno moram naglasiti da društvo od tada neprekidno djeluje odnosno pune 123.godine. U vrijeme osnivanja društvo je posjedovalo samo vatrogasnu štrcaljku te su se članovi sami obučavali.“, istaknuo je tajnik Šotić. Naglasio je i to kako nitko od njih nema pravo prekinuti tu tradiciju, posebice zato što su osnivači društva djelovali u vrijeme siromaštva i bijede. „U okviru naših mogućnosti nastojimo pratiti trendove i potrebe vatrogastva, te modernizirati opremu i vozila. Današnje vrijeme ostavlja čovjeku malo vremena za životnu svakodnevnicu, ali s ponosom mogu reći da naše vatrogasno društvo odolijeva tom vremenu zahvaljujući trudu i angažiranosti njihovih članova.“, rekao je tajnik Šotić.


Nakon službenog dijela i izglasavanja financijskog prijedloga za ovu godinu, najvažnija stavka je nabava navalnog vozila, uslijedila je dodjela uvjerenja i spomenica. Spomenice su dobili Slavko Bedeković za svojih 50 godina članstva u društvu, Tomislav Bedeković za svojih 30 godina, Ivan Škaro za 20 godina, te Borna Paj i Dario Škoro za 10 godina članstva u društvu. Uvjerenja su dobila dva člana za vatrogasca 1. klase, trojica članova za vatrogasnog dočasnika te šestero članova za vatrogasni dočasni 1. klase. Posebno bi valjalo istaknuti Martinu Vidak koja je osim čina vatrogasni dočasni 1. klase ujedno dobila i uvjerenje o usavršavanju za specijalnost za korištenje aparata za zaštitu dišnih organa, jedina u društvu koja zna rukovati spomenutim aparatima.


U prošloj godini imali su svega 15 intervencija: 10 požara te 5 tehničkih intervencija.


Za sam kraj, članovi društva uputili su poziv javnosti da se odazovu na dane otvorenih vrata kako bi i sami mogli vidjeti što točno vatrogasci rade u svoje slobodno vrijeme koje provode u prostorijama društva. No ujedno to je i način da se građani upoznaju sa strojevima kao i vozilima koje vatrogasci imaju na raspolaganju te i samom stanju istih, možda će se naći i koja donacija koja bi itekako olakšala rad samog društva. Naravno, zahvalili su i općini Brckovljani na suradnji kao i razumijevanju njihovih potreba.


Kristina PavlićObjavljeno: 7.3.2018.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner