Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Udruga umirovljenika Brckovljani proslavila 20. godišnjicu : Nakon svake bure dolazi stabilno razdoblje19.12.2016.


Udruga umirovljenika Općine Brckovljani održala je 9. prosinca u restoranu Marlene svoju svečanu godišnju skupštinu povodom obilježavanja 20. godišnjice rada i djelovanja, a kojoj su prisustvovali predsjednik Zajednice udruga umirovljenika Zagrebačke županije Josip Jakopač, predsjednik Općinskog vijeća Općine Brckovljani Božo Graberec, predstavnik Matice umirovljenika Hrvatske te predstavnici gradskih udruga umriovljenika iz Dugog Sela, Ivanić Grada, Vrbovca te iz općinskih udruga Dubrave i Rugvice.


     Predsjednik Udruge umirovljenika Brckovljani Željko Tašler osvrnuo se prigodnim riječima o nastanku udruge koja je osnovana nakon razdruživanja Općine Dugo Selo na tri jedinice lokalne samouprave i svih dosadanjih civilnih udruga. Za prvog predsjednika izabran je Rudolf Dokuš, a za dopredsjednika Miroslav Varga. Udruga je tada okupljala preko 700 članova. „Tijekom 20 godina rada aktivno su se provodile razne aktivnosti - organizirali su se izleti, plesnjaci, nabavljao se ogrjev za članove, družili se sa susjednim udrugama. Znalo je biti i do tridesetak aktivnosti kroz pojedinu godinu. Glavna vodilja bila je pokazati svima da se poštenim i marljivim radom može raditi na dobrobiti naših umirovljenika“, istaknuo je Tašler. U svom izvješću izdvojio je razdoblje od studenoga 2014. do prosinca 2015. godine kada je Udruga ugašena „zbog neusuglašenosti sa zakonom radi čega je državno tijelo izdalo negativno rješenje o registraciji“. Udruga je cijelu godinu bila u blokadi i nije se ništa radilo „osim nabavke drva, za što je posebno zaslužna naša blagajnica Josipa Kurtić, na čemu joj zahvaljujemo“, dodaje Tašler. Nakon što je u prosincu 2015. godine održana izvanredna skupštine te izabrano novo rukovodstvo udruge, prvi cilj bio je da se rad udruge usuglasi sa zakonom, što je i učinjeno. „Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji u veljači ove godine izdao je pozitivno rješenje za normalan rad udruge, nakon čega je Udruga ponovno primljena u Zajednicu udruga umirovljenika Zagrebačke županije te su uspostavljeni kontakti sa srodnim udrugama umirovljenika iz okruženja, s kojima ćemo ubuduće bolje surađivati“, poručio je Tašler.


       Tom prilikom dodijeljene su i zahvalnice osnivačima Udruge, kao i zaslužnim članovima za dugogodišnju suradnju – Ivanu Đurasu, Franji Ivaničeku, Dragi Ivaniću, Rudolfu Dokušu, Ružici Koić, Nadi Šmit, Josipu Horvatu, Stjepanu Škrlcu, Ivanu Bastalcu, Mariji Brliček, Vladi Habijancu, Josipi Kurtić, Zvonimiru Kutici, Ivanki Lepan, Mariji Pokas i Mariji Rumbačić


       Pokrovitelji proslave bili su Općina Brckovljani i Zagrebačka županija, stoga su i njihovim predstavnicima uručena priznanja za dugogodišnju financijsku potporu. Istaknuto je također kako Općina Brckovljani kontinuirano svake godine iz proračuna izdvaja sredstva za rad udruge, te redovito svim umirovljenicima na području općine, neovisno o mirovinskim primanjima, isplaćuje Božićnice, a umirovljenika ima oko 1300 umirovljenika.


 


Pripremila: I.G.O.Objavljeno: 19.12.2016.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner