Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OBILJEŽENA OBLJETNICA POGIBIJE HRVATSKOG BRANITELJA SINIŠE HODŽIĆA5.5.2016.


Povodom 24. godišnjice pogibije hrvatskog branitelja Siniše Hodžića, danas su u znak sjećanja i zahvalnosti na njegovom posljednjem počivalištu na groblju u Brckovljanima položeni vijenci i upaljene svijeće. Komemoraciji su nazočili njegovi roditelji i izaslanstvo Udruge "Crne mambe" na čelu s dopredsjednikom Udruge Željkom Galovićem- udruge koja okuplja ratne veterane 1. pješačke bojne "Crne mambe" i 2. gardijske brigade "Gromovi", kojoj je pripadao i pokojni Hodžić. Isto tako danas su svoj pijetet žrtvi Siniše Hodžića iskazali i predstavnici Nogometnog kluba Dugo Selo, s predsjednikom Mladenom Vrabecom, kluba u kojem je prije odlaska na ratište bio dugogodišnji i vrlo aktivan član.


Siniša Hodžić rođen je 30. listopada 1970. godine. Osnovnu školu završio je u Dugom Selu, a srednju u Zagrebu. Živio je s roditeljima, bratom i sestrom u Brckovljanima. U 2. gardijsku brigadu pristupio je 22. studenoga 1991. godine, a poginuo je na livanjskom bojištu 28. travnja 1992. godine ispod brda Cincar na početku Glamočkog polja kada je vraćajući se s uspješno obavljenog zadatka vozilo naišlo na protuoklopnu minu. Za sudjelovanje u obrani suvereniteta Republike Hrvatske odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992., odličjem "Hrvatski vitezovi" i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana te zahvalom sa zlatnom plaketom "Grom", dok mu je posmrtno dodijeljen čin časničkog namjesnika.


Lani je, u znak sjećanja na Sinišu Hodžića, NK Dugo Selo, po prvi put, organizirao nogometni turnir za mlađe kategorije, a isto se planira i ove godine tijekom lipnja kada će se, kako ističe Vrabec, igrati 2. Memorijalni nogometni turnir "Siniša Hodžić".Objavljeno: 5.5.2016.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner