Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Skupština Hrvatskih vitezova Brckovljani: UZ PROMICANJE VRIJEDNOSTI DOMOVINSKOG RATA, PRIORITET BRIGA ZA ČLANOVE UDRUGE I NJIHOVE OBITELJI5.5.2016.


Udruga Hrvatski vitezovi - Ratni veterani ´91. Brckovljani održala je 30. travnja svoju redovnu izvještajnu skupštinu u Štakorovcu.


"Promicanje vrijednosti i značaja Domovinskog rata osnovni je cilj rada udruge Hrvatski vitezovi - Ratni veterani ´91. kao i pružanje potrebite pomoći u cilju rješavanja statusnih i zakonom predviđenih prava članova Udruge te članova njihovih obitelji. Uspješno su izvršene sve planirane aktivnosti u 2015.godini", rekao je predsjednik organizacije za Općinu Brckovljani Samir Jašarević na redovnoj godišnjoj izvještajnoj skupštini ove udruge održanoj 30. travnja u Štakorovcu.


Naglašena je kvalitetna suradnja s Općinom Brckovljani, braniteljskim udrugama iz Dugog Sela, Sesveta, općine Rugvica, s Udrugom roditelja i članova obitelji poginulih hrvatskih branitelja te Župom. Članovi Udruge bili su aktivni, a njihov rad obilježila je dobra koordiniranost. Udruga trenutno broji 36 temeljnih članova, pridruženih je osam, počasnih sedam. Obilježena je 20. obljetnica pobjedničkih operacija "Bljesak" i "Oluja 95."; sudjelovali su na svečanom obilježavanju Dana Domovinske zahvalnosti, Dana pobjede i Dana hrvatskih branitelja koji je u organizaciji Udruge Hrvatskih vitezova - ratnih veterana 91 Dugo Selo upriličen kod Ribarske kolibe; nazočili su na svečanoj sjednici povodom Dana Općine; na svečanoj sjednici DVD-a Brckovljani; tradicionalnom vugrovečkom Miholju - neke su od brojnih realiziranih aktivnosti navedenih u izvješću za proteklu godinu. Održani su redoviti sastanci, usvojen je Statut. Općina je osigurala izradu nove fasadne obloge na vanjskim zidovima objekta u kojem se nalazi službena prostorija udruge. Članovi su redovito čistili i održavali prostor te okoliš i park u neposrednoj blizini. Istaknuto je i kako se udruga uključila u humanitarnu akciju za obnovu Vukovarskog vodotornja uplativši 500 kuna. U protekloj godini prihodi na žiro računu i blagajni iznosili su 35.994 kune, rashodi 36.666 kuna dok je stanje žiro računa i blagajne na dan 31. prosinca 2015. godine 2.117kuna. Donacija Općine iznosila je 17.000 kuna, od članarina je prikupljeno 7.900 kuna.


I u narednom razdoblju udruga će nastaviti s dobrom suradnjom te obilježavati značajne obljetnice iz Domovinskog rata, odlaziti na značajne lokalitete poput Vukovara, Trokuta kod Novske, Škabrnje i odavati počast poginulim suborcima, a ove godine planiraju otići na vojno-redarstveno hodočašće u Mariju Bistricu. Uz osnovni cilj, prioritet je briga za članove udruge i njihove obitelji. Jašarević se osvrnuo i na premještanje prosvjednog šatora iz Savske dodavši kako su ciljevi koji su tamo traženi ostvareni na demokratskim izborima, vlast nije srušio šator, a neki od prosvjednika postavljeni su na neka mjesta. Problemi i dalje ostaju, spomenut je primjer jednog člana koji je tražio jednokratnu novčanu pomoć no, odbijen je zbog toga što mu je prosjek primanja iznosio tek neznatno više od za JNP propisanog cenzusa od 831,50 kn. Također, predloženo je da se pozove novi ministar kako bi se upoznao s radom svih podružnica na području Zagrebačke županije.


Složnost i međusobno uvažavanje pozdravili su gosti načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek, predsjednik Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja iz Domovinskog rata za Grad Dugo Selo i Općine Brckovljani i Rugvica Branko Margetić, predsjednik dugoselskih Hrvatskih vitezova Damir Mesić, rugvičkih Jadranko Brestovec te Danijel Barbarić ispred DVD-a Brckovljani. Bila je ovo prigoda za dodjelu priznanja zaslužnima, a uručeno je upravo predsjedniku Samiru Jašareviću.


a.m.š.Objavljeno: 5.5.2016.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner