Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana 85. skupština DVD-a Hrebinec: DRUŠTVO PONOVNO "OŽIVJELO"24.3.2016.


Nakon nekoliko natjecateljski neuspješnih sezona, DVD Hrebinec se ponovno nalazi u samom vrhu Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani. U protekloj godini društvo je postiglo zavidne rezultate u više brzinskih i školskih vježbi. "DVD Hrebinec je prošle godine "buknuo" s ekipom koja je osvojila razne medalje i stvarno sam ponosan jer je to veliki pomak za cijelu Vatrogasnu zajednicu", rekao je Žarko Miškulin, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Brckovljani na godišnjoj skupštini DVD-a Hrebinec, održanoj 5.ožujka u Hrebincu.


Prošle godine održan je tečaj za vatrogasce na kojem je osposobljeno 10 novih vatrogasaca, a društvo će nastaviti s obukom i preostalih članova jer je "problem ako netko nema položen ispit za vatrogasca, praktički ne može biti ni član društva", rekao je Božo Graberec, predsjednik DVD-a Hrebinec.


U suradnji s Općinom Brckovljani i Vatrogasnom zajednicom dogovorena je kupnja četiriju vozila za vatrogasce, od toga samo jedno nije kupljeno i to ono namijenjeno DVD-u Hrebinec, pick up vozilo. Međutim, predsjednik društva i ujedno predsjednik Općinskog vijeća B. Graberec, obećao je kako će se takvo vozilo nabaviti ove godine.


Reakcije prisutnih izazvala je rasprava oko legalizacije vatrogasnog doma. Naime, Općina Brckovljani će preuzeti na sebe legalizaciju domova, ukoliko postane vlasnik ili suvlasnik istih. Tako su već dva vatrogasna doma u stopostotnom vlasništvu Općine. Predsjednik Općinskog vijeća B. Graberec rekao je kako Općina velikih problema ima s Državnom revizijom koja pita "Zašto Općina izdvaja novac za Vatrogasna društva, a ne naplaćuje najamninu za domove u njezinom vlasništvu?" Mišljenja oko pristajanja na uvjete Općine su podijeljena, ali dobar dio članova ne želi dati dom koji su oni "svojim rukama radili", prema riječima jednog člana. Društvo će sazvati sastanak kako bi se donijela konačna odluka. Predstavnik DVD-a Prečec podupire članove koji su protiv takve odluke riječima: "Društva postoje još iz pradržave kada su ljudi odvajali novac od usta da bi napravili dom i ne bi bilo u redu da to privatizira netko treći."Objavljeno: 24.3.2016.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner