Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Nova investicija u gospodarskoj zoni Božjakovina - OTVOREN POGON TVRTKE EKOHOLD VRIJEDAN PET MILIJUNA KUNA10.7.2015.


Prigodnom svečanošću na kojoj su osim predstavnika investitora i predstavnika Općine Brckovljani, prisustvovali i pročelnik županijskog ureda za gospodarstvo Damir Fašajić, gradonačelnik Grada Dugog Sela Stipo Velić i načelnik Općine Belica Zvonimir Taradi, 12. lipnja je službeno otvorena građevina za gospodarenje otpadom vrijedna pet milijuna kuna smještena u Gospodarskoj zoni Božjakovina. Investitor je tvrtka "Ekohold" koja je registrirana u Brckovljanima, a koja je osnovana kao tvrtka kćer "Metalprodukta" iz Belice koji je zemljište za izgradnju pogona kupio na natječaju 2013. godine. Prisutne su pozdravili vlasnik "Metalprodukta" Husnija Bajrić, vlasnik tvrke "Ekohold" Enes Bajrić te direktor nove tvrtke Jasmin Jozić. Investitori su izrazili zadovoljstvo suradnjom s Općinom Brckovljani naglasivši da je riječ o građevini za gospodarenje neopasnim otpadom te da će se na ovom mjestu skupljati, obavljati primarna prerada te zbrinjavati neopasni otpad kao što su metal, plastika i papir. Veličina parcele na kojoj će se prikupljati otpad je 6500 kvadratnih metara, a sama građevina, uključujući i uredski prostor, veličine je 400 kvadratnih metara.


Načelnik Općine Brckovljani Željko Funtek izrazio je zadovoljstvo dolaskom još jednog gospodarskog subjekta u Gospodarsku zonu Božjakovina koji je u kratkom roku realizirao cijeli postupak od kupnje zemljišta do otvaranja pogona u kojem se očekuje i zapošljavanje domicilne radne snage. Funtek je podsjetio da je Gospodarsku zonu Božjakovina, veličine 150 hektara. Općina Brckovljani još 1998. godine otkupila, kao poljoprivredno zemljište, od Zagrebačke županije te da je prostornim planiranjem i izgradnjom kompletne infrastrukture uspjela privući značajne investitore u nju.


Ukupna ulaganja u zonu su, podsjetio je Funtek, 31 milijun kuna, od čega je 13 milijuna bilo izravno iz općinskog proračuna, 2 milijuna kuna od Zagrebačke županije, a preostala sredstva osigurale su Hrvatske vode iz projekta sa Svjetskom bankom.


N.H.M.


        Objavljeno: 10.7.2015.


shadow
banner banner banner banner banner