Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Svjetske premijere hrvatskih glazbenika - PRAIZVEDBE SKLADBI D. CEBIĆA U BEČU I GRAZU26.1.2015.


Nakon brojnih nagrada i priznanja koje je tokom ove godine dobio mladi hrvatski skladatelj, glazbeni pedagog i doktor glazbe Dario Cebić, u bečkoj Rupertskirche praizvedena je 4. studenog Cebićeva skladba za violončelo "Impressions for violoncelloo solo".


Izveo ju je slavni bečki violončelist Wolfgang Panhofer, koji je svoj debi imao u Carnegie Halleu u New Yorku te se istaknuo kao član Bečke Filharmonije. Nakon koncerta u Beču uslijedio je koncert 29. studenog kada je na Muzičkoj Akademiji u Grazu, gdje je osim skladbe za violončelo, praizvedena i Cebićeva skladba "Sonata No. 2 for violin solo" u izvedbi mladog hrvatskog violiniste Vedrana Kojića.


Brojna publika na Muzičkoj Akademiji mogla je uživati u Kojićevoj izvedbi, prepunoj virtuoznih i emocinalnih momenata. Vrijedi napomenuti kako je Dario Cebić u kratkom proteklom razdoblju, u 2015.godini, postigao iznimne uspjehe. Pobjednik je jednog od najvećih svjetskih natjecanja iz kompozicije koje se po 14. put održalo u Bariju, "14 concorso Internazionale di Composizione"; 1. nagrade na "International Composition Competition InterArtia" 2015. godine te apsolutno 1. nagrade u Italiji, na velikom međunarodnom glazbenom natjecanju Amigdala International Music Competition "Giuseppe Raciti" Award. Osim navedenog, dobitnik je prestižne nagrade "Artist of the Year 2014" u Grčkoj.Objavljeno: 26.1.2015.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner