Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OBAVIJEST PP DUGO SELO - PROMETOVANJE VOZILA U ZIMSKIM UVJETIMA14.11.2014.


Temeljem članka 66. Pravilnika o održavanju i zaštiti javnih cesta, zimsko razdoblje na cestama na našem području traje od 1.11. do 15.03. Temeljem članka 94. Pravilnika o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama pod zimskom opremom podrazumijeva se:


- za motorna vozila čija najveća dopuštena masa nije veća od 3,5 t, zimske gume (M+S) na svim kotačima ili ljetne gume s najmanjom dubinom profila od 4 mm i lancima za snijeg pripravnim za postavljanje na pogonske kotače.


- za teretna vozila i autobuse, lanci za snijeg na pogonskim kotačima ili zimske gume (M+S) na pogonskim kotačima, ako zbog tehničkih razloga ne mogu postaviti lance na pogonskim kotačima.


Temeljem članka 193. st. 1. ZSPC-a, pod zimskim uvjetima na cesti smatra se vrijeme kada je kolnik prekriven snijegom ili kada je na kolniku poledica. Za vrijeme zimskih uvjeta na cesti zabranjuje se promet vozilima na motorni pogon koji nemaju propisanu opremu i priključnim vozilima. Kada nastupe zimski uvjeti na cesti, autobusi i teretni automobili moraju, barem na jednoj pogonskoj osovini, imati lance za snijeg, dok osobni automobili moraju biti opremljeni propisanom zimskom opremom. 


Policijski službenici će prilikom nadzora prometa, u slučaju zimskih uvjeta na cestama, isključivati iz prometa sva vozila koja ne posjeduju zimsku opremu, a vozače i vlasnike vozila (pravne i odgovorne osobe te fizičke osobe-obrtnici) sankcionirati propisanim kaznama, koje su za vozače 700,00 kuna, za pravne i fizičke osobe - obrtnike 5.000 do 15.000 kuna te za odgovorne osobe od 1.500,00 do 5.000,00 kuna.Objavljeno: 14.11.2014.


shadow
banner banner banner banner banner