Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ODRŽANA SKUPŠTINA DVD-a HREBINEC26.3.2014.


Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrebinec održalo je redovitu izvještajnu skupštinu 8. ožujka u svome domu uz nazočnost gostiju iz drugih društava te predsjednika VZO Brckovljani Dražena Kutice i zapovjednika Žarka Miškulina. Skupštinom je predsjedao predsjednik društva Božo Graberec koji je naglasio značaj vatrogasnog društva za društveni život cijeloga mjesta, ali i doprinos njegovih članova u preventivnoj i stvarnoj obrani od različitih nepogoda. Lani je, doduše, zabilježena tek jedna intervencija na požaru, ali se ove godine, prigodom nedavnih poplava kada su bile ugrožene i pojedine kuće u samom Hrebincu, pokazala spremnost i spretnost dobrovoljnih vatrogasaca u očuvanju imovine.


Premda su raspolagali s relativno skromnim sredstvima, rekao je Graberec, ona su bila dostatna za rad društva te osposobljavanje i opremanje njihovih 12 operativnih članova te je za prijenos u ovu godinu ostalo 12.000 kuna. Ovogodišnji financijski plan nešto je veći i iznosi 69.000 kuna, a razlog tome je potreba obnove uređaja za grijanje i klimatizaciju u vatrogasnom domu.


Predsjednik VZO Dražen Kutica zahvalio je članovima DVD-a na sudjelovanju u obrani od poplave te naglasio da se još jednom pokazalo kako su vatrogasci jedina organizirana snaga u slučaju ovakvih nepogoda. Za takvo pozitivno stanje potrebno je zahvaliti i Općini Brckovljani čija potpora radu dobrovoljnog vatrogastva je značajna - zaključio je Kutica.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 26.3.2014.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner