Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

PROČISTAČ U ZAVRŠNOJ FAZI15.5.2013.


Građevinski radovi na pročistaču otpadnih voda u Brckovljanima su završili i u tijeku je montaža opreme koja je nabavljena još u prosincu prošle godine - saznajemo u Općini Brckovljani. Odmah po završetku montaže opreme uslijedit će spajanje kanalizacije iz nekoliko smjerova kako bi pročistač mogao započeti s probnim radom, a konačno puštanje u rad i svečano otvorenje očekuje se koncem srpnja - za Dan općine Brckovljani. Podsjećamo pročistač je vrijedan 15 milijuna kuna i do konca prošle godine u cijelosti je financiran sredstvima Hrvatskih voda i EU fondova, a ove godine, ne bi li se završili radovi, Općina se uključila kao sufinancijer sa 600.000 kuna.


Nažalost, radovi na kolektorima ne napreduju istim tempom kao završetak pročistača. U Općini saznajemo da je na tehničkom pregledu kolektora Gračec - Stančić Općina, kao investitor, bila nezadovoljna kvalitetom izvedenih radova te je uputila primjedbe izvođaču radova - tvrtki Coning i odbila preuzeti kolektor. Otklanjanje nedostataka je u tijeku.


Slični problemi dogodili su se i na kolektoru Gornja Greda-Lupoglav gdje je izvođač tvrtka „ECP“ iz Ivanić Grada. Općina je zatražila izmjenu kompletnih šahti o trošku izvođača radova na dijelu trase, a zatražila je i popravke cjevovoda na desetak mjesta gdje je optičkim pregledom uz pomoć posebne tehnologije ustanovljena propusnost cjevovoda. I ti radovi idu na trošak izvođača koji je loše izveo posao. Problem je međutim, kaže načelnik Funtek, i u tome što zbog kašnjenja radova na kanalizaciji kasne i radovi na izgradnji nogostupa čija se trasa podudara s kanalizacijom.


Radovi na izgradnji nogostupa u Lupoglavu, gdje su radovi na kanalizaciji kvalitetno izvedeni, stoga su već započeli, a dio prema Gornjoj Gredi morat će pričekati završetak popravaka na kanalizaciji. Slična je situacija i u Gračecu gdje je za izgradnju nogostupa osigurano 700.000 kuna. No krenuo je nastavak izgradnje nogostupa u Ulici Slavka Kolara čija je pak vrijednost 400.000 kuna, a u pripremi je izgradnja nogostupa u Ulici Stjepana Radića u Brckovljanima. Kompletna sredstva za izradu nogostupa osigurana su u općinskom proračunu.


Funtek dodaje da je Općina nabavila i cijevi za uličnu kanalizaciju po naseljima te su sklopljeni okvirni sporazumi s izvođačima o gradnji daljnjih 26,6 km mreže čiji je planirani rok završetka konac 2014. godine. Završetkom ovog posla, zaključuje Funtek, Općina Brckovljani imat će pokrivenost kanalizacijom za 90% stanovnika, odnosno kapacitet sustava cca 9000 kućanstava.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 15.5.2013.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner