Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

UREĐENO NOVO DIZALO ZA KORISNIKE CENTRA STANČIĆ30.1.2012.


Nakon uspješno provedene humanitarne akcije "Pomozimo Centru Stančić" u organizaciji Zagrebačkog skijaškog saveza u ožujku prošle godine prikupljeno 140.000 je kuna - istim sredstvima izgrađeno je dizalo za potrebe korisnika Centra, a tim povodom 10. siječnja dizalo je i svečano pušteno u promet.


Tom prilikom ravnatelj Centra Ivan Vrgoč zahvalio se Zagrebačkom skijaškom savezu, u čije je ime nazočila njihova tajnica Vesna Puljić, za donirana sredstva kojima je povezan 3. i 4. odjel i čime je nepokretnim korisnicima omogućen nesmetan silazak u prizemlje, kao i van objekta. Dizalom će se koristiti osobe s invaliditetom starosne dobi od 40 do 50 godina kojima je zbog tjelesnog ograničenja, ali i zbog smještaja na prvom katu - bilo teško izaći u vanjske prostore, šetnju parkom. Ovime je njihova kvaliteta života i boravka u Centru poboljšana i unaprijeđena. Ravnatelj Vrgoč spomenuo je da su sredstva uložena u investiciju izgradnje dizala, iako postoje još potrebe ulaganja u pojedine stambene objekte u kojima korisnici samostalno stanuju u sklopu projekta deinstitucionalizacije Centra, no isto tako nužno je izgraditi novu kuhinju unutar Centra, nove kuće sa stambenim jedinicama, u čemu se nadaju pomoći Ministarstva socijalne politike i mladih.


Osim Skijaškog saveza Zagreba akciju prikupljanja sredstava za Centar osmislili su i organizirali djelatnici Centra - Ivan Novak, prof. i Franjo Horvat, prof. koji unutar Sportskog društva Stančić organiziraju sportske aktivnosti za korisnike. Podsjećamo, Zagrebački skijaški savez organizirao je ne Sljemenu 21. ožujka prošle godine humanitarnu akciju "Pomozimo Centru Stančić", zajedno s Hrvatskom radio televizijom i Centrom za rehabilitaciju Stančić. U humanitarnoj akciji sudjelovale su poznate osobe, a građani su svojim pozivima na humanitarni telefon donirali sredstva. Akciji se odazvalo 45 poznatih imena iz estrade, glumišta, politike i sporta. Ova je akcija je inače plod višegodišnje suradnje Zagrebačkog skijaškog saveza i Sportskog društva Stančić koji zajedno organiziraju natjecanje za osobe s teškoćama. Današnjem puštanju dizala u promet nazočile su i predstavnice Udruge roditelja korisnika Centra Stančić "Oaza", dok su korisnici izveli kraći prigodni program. Dizalo je svečano pustila u promet predsjednica Upravnog vijeća Centra Stančić Ksenija Kovač.Objavljeno: 30.1.2012.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner