Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Međužupanijsko natjecanje mladeži crvenog križa NAJBOLJA EKIPA OŠ "STJEPAN RADIĆ"4.5.2012.


U subotu, 21. travnja u cijeloj Hrvatskoj održavana su međužupanijska natjecanja mladeži Hrvatskog Crvenog križa. Natjecanje Zagrebačke i Sisačko -Moslavačke županije održano je u Donjoj Zelini u oš. K.Š. Đalskog. Na natjecanju je sudjelovalo 10 ekipa podmlatka (uzrast osnovnih škola) i 6 ekipa mladeži (uzrast srednjih škola) koji su predstavljali gradska društva Crvenog križa Zagrebačke i Sisačko- Moslavačke županije.


Ekipa iz OŠ "Stjepan Radić" Božjakovina koja je predstavljala Crveni križ Dugo Selo, odnijela je pobjedu u svojoj kategoriji.


Na ovom natjecanju provjeravaju se teorijska znanja o pokretu Crvenog križa, Ženevskim konvencijama i ljudskim pravima, te prvoj pomoći, koja se provjeravaju i praktično. U kategoriji mladeži pobjednici su predstavnici Crvenog križa Sisak.


Ovo je treća godina zaredom kako ekipe Crvenog križa Dugo Selo pobjeđuju na ovom natjecanju, što posebno treba zahvaliti mentorici prof. Ivani Skočić. Do sada su i na državnim natjecanjima osvajana visoka mjesta (2. i 7. mjesto), te se istom nadamo i ove godine.


Ekipu pod imenom "Nossa" čine učenici 8. razreda: Christian Vurbić, Paula Balija, Mia Čolić, Karlo Turić, Stjepan Đordić i Filip Kurtić.


Državno natjecanje održat će se 12. svibnja u Rijeci.


G.K.Objavljeno: 4.5.2012.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner