Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

RK POLET PRVAK HRVATSKE!4.5.2012.


Rukometna škola Karlovac i Hrvatski rukometni savez bili su organizatori 12. otvorenog državnog prvenstva u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake koje je održano 15. travnja u tri karlovačke sportske dvorane.


Bilo je to natjecanje za djevojčice i dječake rođene 2002. godine. Sudjelovale su ukupno 104 ekipe, 32 u konkurenciji djevojčica i 72 u konkurenciji dječaka. RK Polet je na turniru nastupio s dvije ekipe. Druga je ekipa nakon prvog dijela natjecanja osvojila treće mjesto u skupini i izborila priliku za ulazak u malo finale. To su i ostvarili nakon četiri pobjede zaredom te zaigrali malo finale protiv druge ekipe RK Opuzena. Nažalost, RK Opuzen je bio bolji s rezultatom 10:6, ali naši su dječaci osvojili odlično drugo mjesto i pregršt nagrada. Za tu ekipu su nastupali Stjepan Igrc, koji je bio najbolji strijelac malog finala, Marko Jerković najbolji golman, Dominik Čićak koji je bio u najboljoj petorci, te Kristijan Barić i Krunoslav Lukšić.


Prva je ekipa uvjerljivo prošla skupinu s tri pobjede i nastavila do velikog finala redom izbacujući ekipe Vrbovskog, Haluba, Trsata i Matulja. U finalu im je protivnik bio RK Slatina kojeg su također uvjerljivo pobjedili rezultatom 14:8 i tako postali prvaci Hrvatske u kategoriji dječaka 2002. godište. Ovo je za naš mali klub povjesni uspjeh. Ono što nas još više veseli je da smo sa skromnim uvjetima u kojima treniramo, uspjeli iza sebe ostaviti velikane poput RK CO Zagreba, RK Metkovića, RK Poreča, RŠK Karlovca itd. Uz ovaj uspjeh, naši igrači su i pojedinačno osvojili brojna priznanja. Tako je Leo Lisica odnio titulu najboljeg igrača prvenstva i ujedno bio u najboljoj petorci. Dominik Kuzmanović je također bio u najboljoj petorci, a proglašen je i za najboljeg vratara turnira, a Anto Agatić je odnio titulu najboljeg strijelca na prvenstvu. U ekipi su još bili Ivan Lisica, Josip Bendra i Josip Dokić. Sve to ne bi bilo moguće bez njihovih trenera Antonija Rajiča, Stjepana Jukića i Mateja Miškovića. Ovim rezultatom dječaci iz RK Poleta su dokazali svoju dominaciju u kategoriji 2002. godište u mini rukometu. U godinu dana osvojili su već 5 turnira: 8. maškarani turnir u Rijeci, 16. kup Umaga, Božićni turnir u Poreču, 1. Memorijalni turnir Tomislav Bendra u Dugom Selu te 4. Fašnički turnir u Samoboru i tome dodali jos jedno 2. i 5. mjesto. Za naš klub to je veliki uspjeh i nadamo se da će se takvi rezultati nastaviti i dalje, jer na taj način uspješno promoviramo naš klub, ali i našu Općinu Brckovljani.


Stjepan JukićObjavljeno: 4.5.2012.


shadow
  • foto
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner