Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

60. GODINA DVD-A TEDROVEC4.7.2011.


U vatrogasnom domu u Tedrovcu, izgrađenom dobrovoljnim radom još daleke 1952. godine, održana je svečana sjednica kojom je obilježena šezdeseta obljetnica DVD-a Tedrovec.


Na povijest društva podsjetio je aktualni predsjednik Mile Brešanović naglasivši da je DVD Tedrovec osnovano 17. veljače 1951. godine, uz zavidnu brojku od 45 članova, a zajednički su ga osnovali mještani Tedrovca, među kojima su bili prvi tajnik društva Josip Pokas i blagajnik Josip Grginec, te mještani Prečeca i Tarna. Potonja dva mjesta 1958. godine osnivaju vlastita društva, a unatoč malom broju, pretežito staračkog stanovništva, DVD Tedrovec ipak uspijeva opstati - rekao je Brešanović. Osamdesetih godina ipak dolazi do stagnacije u radu, da bi sadašnja vodeća garnitura društva ipak uspjela ponovo aktivirati njegov rad te pokušava DVD-u Tedrovec vratiti status operativnog vatrogasnog društva. Nakon niza godina, od osnivanja, društvo je uglavnom dobivalo opremu putem donacija, a stvari su se ipak popravile osnivanjem VZ Brckovljani od kojih je 2005. godine dobiveno kombi vozilo, a ove godine i agregat marke Honda. S obzirom da je trenutačno u društvu, pored 12 aktivnih vatrogasaca, i sedamnaestero djece- Breščanović zaključuje da pred društvom stoje novi svijetli horizonti.


Na svečanoj sjednici prisustvovali su predsjednik Općinskog vijeća Brckovljana Božo Graberec i načelnik Željko Funtek koji je u prigodnom obraćanju naglasio da su dobrovoljni vatrogasci oni na koje se zajednica uvijek može osloniti -od slučaja nepogoda pa do organizacije različitih društvenih događanja.


Spomen priznanje VZ Zagrebačke županije i priznanje VZ Općine Brckovljani tedrovečkim je vatrogascima uručio predsjednik potonje Zajednice Dražen Kutica, a dodijeljene su i diplome vatrogasnim veteranima Alojziju Pokasu (posthumno), Stjepanu Pokasu i Vinku Pokasu, dok su diplome za 40. godina rada u vatrogastvu dobili Stjepan Pokas, Vlado Mihaljević, Branko Pokas i Josip Grginec. Prigodnim govorom nazočnima se obratio i jedan od preživjelih osnivača društva Vladimir Tarnik.


Nenad Haleuš MaliObjavljeno: 4.7.2011.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner