Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

VIJEĆE OPĆINE BRCKOVLJANI DALO JOŠ JEDNU ŠANSU ELKI24.9.2010.


Pod predsjedanjem predsjednika Bože Graberca, 23. rujna održana je 14. sjednica Općinskog vijeća općine Brckovljani.


Vijećnici su na održanoj sjednici još jednom odlučili dati priliku Elki kabeli d.o.o. te glasovali da se napravi još jedan i to sedmi aneks ugovora čime će se rok ispate prolongirati na 18. listopada. Trenutnu situaciju oko realizacije kredita objasnili su vijećnicima i sami predstavnici Elke koji su prisustvovali sjednici - Darko Belić, direktor Uprave i financijska direktorica Karmen Rosa. Belić je rekao kako trenutna situacija, odnosno udarac koji je zahvatio industriju u ovo recesijsko vrijeme nije se dobro ni na njih odrazio. Elka još uvijek nije uspjela realizirati kredit kojim bi Općini isplatila preostali ugovoreni iznos. Banka koja ih je cijelo vrijeme projekta pratila prije dva mjeseca nije im dala zeleno svjetlo te se očitovala kako ne želi pratiti financiranje ovog projekta. Stoga su se okrenuli drugoj najvećoj hrvatskoj banci s kojom se trenutno nalaze na 80 posto realizacije poslova te bi kroz kojih petnaestak dana mogli znati konačnu odluku da li će ići u kupnju zemljišta. Razmatrali smo i mogućnostda ukoliko bude problema s bankom da idemo u suženu kupnju zemljišta, znači umjesto s 23 na 13 hektara, samo da ostvarimo tu jednu minimalnu površinu kako bi mogli realizirati izgradnju tvornice, rekao je Belić te zamolio vijećnike za razumijevanje još petnaestak dana kada će se znati konačna odluka.


Na sjednici je raspravljano i oko sufinanciranja srednjoškolaca i studenata te je odlučeno kako će Općina do kraja godine sufinancirati 50 posto prijevoza, a onda će se sukladno prihodima odlučiti o nastavku. Načelnik Funtek je istaknuo kako je očekivao veći iznos od Zagrebačke županije, a obzirom da je dobiveno svega 12 tisuća kuna za sufinanciranje srednjoškolaca teško je da će moći pratiti iznos od 50 posto. Načelnik je naglasio kako je Županiji poslan i dopis u kojem moli za objašnjenje temeljem kojih kriterija je taj iznos određen te se nada da će doći do pozitivnog rješenja kojim bi se dobilo više novaca kako bi se moglo nastaviti sa sufinanciranjem u pedesetpostotnom iznosu.


Vijećnici su na sjednici bez rasprave i jednoglasno prihvatili polugodišnje izvješće o radu općinskog načelnika za razdoblje siječanj-lipanj. Isto tako utvrđeni su koeficijenti za obračun plaća djelatnika u Jedinstvenom upravnom odjelu općine Brckovljani. Obzirom da je izašao novi zakon mi smo dužni u roku od 90 dana s njim se uskladiti te je pred vama odluka o koeficijentima, ali moram reći kako do promjena u koeficijentima nije došlo, rekao je načelnik Funtek. Plaću namještenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je namještenik raspoređen i osnovice za obračun plaće, uvećan za 0,5 posto za svaku navršenu godinu radnog staža.


Ujedno, na sjednici je donesena odluka kojom je izmijenjeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata te je umjesto dosadašnjeg zimskog radnog vremena od 7 do 23 sata donesena odluka kojom se ide na radno vrijeme od 6 do 24 sata s tim da onim ugostiteljskim objektima čiji gosti poslije radnog vremena remete mir općinski načelnik može smanjiti radno vrijeme do dva sata. Zbog tehničke greške koja je promakla izvođačima radova u Prostornom planu donesena je odluka kojom se prihvaća ispravak greške u I. izmjenama i dopunama Prostornog plana općine Brckovljani, a odnosi se na česticu koja je na javnoj raspravi bila unutar građevinskog područja, a u konačnici na dobivenoj karti nije, te je to sada regulirano.


A.K.Objavljeno: 24.9.2010.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner