Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Tradicionalna aktivnost Centra za socijalnu skrb Dugo Selo: POČEO PREDBLAGDANSKI OBILAZAK KORISNIKA23.12.2010.


Nakon što je tijekom jutra izvršen utovar paketa, počeo je obilazak korisnika koji su rješenjem Centra za socijalnu skrb Dugo Selo smješteni u udomiteljske obitelji, obiteljske domove i ustanove socijalne skrbi. Obilazak korisnika u ovo predblagdansko vrijeme je tradicionalna aktivnost Centra za socijalnu skrb koja traje već desetak godina.


Poklon paketi namijenjeni su za ukupno 73 osobe, a vrijednost pojedinačnog paketa je 100 kuna. Sredstva za pakete osigurao je Grad Dugo Selo te Općine Brckovljani i Rugvica.


Obilascima i prigodnim darivanjem Centar za socijalnu skrb želi unijeti radost blagdanskih dana u srca osoba koje su zbog različitih razloga morale otići na skrb izvan vlastitih obitelji. Isto tako na taj način šalju im poruku da nisu zaboravljeni i napušteni, već naprotiv da su dio naše zajednice i društva.


U obilasku korisnika već drugu godinu za redom Centru pomažu i volonteri Udruge "Zdenac" koji se u ovu akciju uključuju s puno entuzijazma i radosti, a iz Centra naglašavaju kako uz njihovu pomoć puno brže izvrše akciju. Obilazak će trajati nekoliko dana obzirom da se korisnici nalaze u različitim područjima Hrvatske.


Iako korisnike smještene izvan vlastitih obitelji stručni suradnici Centra za socijalnu skrb Dugo Selo obilaze više puta tijekom godine, ovi posjeti u predblagdansko vrijeme imaju posebno značenje.


Ana KašnarObjavljeno: 23.12.2010.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner