Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

ZA UMIROVLJENIKE I OVE GODINE BOŽIĆNICA, A ZA NOVOROĐENČAD NAKNADA23.12.2010.


 


Općina Brckovljani odlučila je, unatoč krizi, zadržati dobru tradiciju darivanja svih svojih umirovljenika, bez obzira na visinu mirovine koje primaju. Načelnik Općine Željko Funtek predložio je, a Općinsko vijeće jednoglasno prihvatilo da se umirovljenicima dodijeli 250 kuna božićnice koja im je već najvećim dijelom i isplaćena.


Na području Općine ima preko tisuću umirovljenika za koje je osigurano ukupno 100 tisuća kuna. Za dodjelu božićnice svaki umirovljenik je sa sobom trebao ponijeti odrezak od mirovine (ili izvod iz banke) te osobnu iskaznicu.


Podjela božićnice je kao i svake godine organiziana po naseljima:


- 15. prosinca u srijedu u Vatrogasnom domu Gračec, za naselja: Gračec, Prikraj, Kusanovec, Stančić i Štakorovec


- 16. prosinca u četvrtak u Vatrogasnom domu Brckovljani, za naselja: Brckovljani, Božjakovina, Gornje Dvorišće i Hrebinec


- 17. prosinca u petak u Vatrogasnom domu Lupoglav, za naselja: Lupoglav, Gornja Greda, Prečec i Tedrovec


Ujedno, iz Općine su zamolili sve umirovljenike da poštuju redoslijede naselja i da božićnicu podignu u ono vrijeme kada je njihovo naselje na redu.


Vrijeme podjele u svim mjestima bilo je od 10 do 14.30 sati.


Isto tako, Općina Brckovljani, prigodnim darom u iznosu od 1.000,00 kuna daruje svu djecu rođenu u toku 2010. godine, a čiji roditelji imaju stalno prebivalište na području općine. Za novorođenu djecu Općina će tako izdvojiti oko 270 tisuća kuna.


Roditelji su sa sobom trebali donijeti svoju osobnu iskaznicu i rodni list djeteta (samo na uvid), a podjela božićnice novorođenčadi bila u isto vrijeme i na istim mjestima po redoslijedu naselja kao i za umirovljenike.


Ana Kašnar 


   


 Objavljeno: 23.12.2010.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner