Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

BORIS MAJER I MLADEN BEKAVAC PRVACI HRVATSKE U ALPSKOM SKIJANJU ZA OSOBE S INTELEKTUALNIM TEŠKOĆAMA30.3.2010.


Prvenstvo Hrvatske u alpskom skijanju u disciplini veleslaloma za osobe s intelektualnim teškoćama, održalo se 24. veljače na padinama bijelog spusta na Sljemenu. 


Ove se godine prijavilo 26 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji što je najviše na dosad održanim prvenstvima. To dokazuje kvalitetan rad sa sportašima u centrima za rehabilitaciju i sportskim udrugama, pa i u jednoj tako po koordinaciji pokreta složenoj aktivnosti kakvo je skijanje. Natjecanje su zajednički organizirali Sportsko društvo Stančić i Centar za rehabilitaciju Stančić uz tehničku pomoć Zagrebačkog skijaškog saveza. 


Nakon prve vožnje koja je bila kvalifikacijska, skijaši su svrstani u skupine po tri sa sličnim vremenima da bi u drugoj finalnoj utrci odlučili o plasmanu i boji odličja. Prekrasan zimski dan, odlična atmosfera s puno gledatelja uz stazu s glasnim navijanjem i podrškom svakom sportašu dali su lijepu sliku tom natjecanju. 


Po završetku natjecanja druženje se nastavilo u domu Crvenog križa zajedničkim ručkom za sve sudionike i ono što je najviše razveselilo skijaše, podjelom medalja i nagrada za postignute rezultate. 


Od već renomiranih Stančićevih skijaških zvijezda Boris Majer i Mladen Bekavac osvojili su prvo mjesto, a Krešo Žalig i Josip Kralj treće mjesto u finalu u svojim grupama.


Ivan NovakObjavljeno: 30.3.2010.


shadow
banner banner banner banner banner