Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

JOSIP KRALJ - NOVA ŠPORTSKA NADA CENTRA STANČIĆ10.10.2009.


Na bazenu Termi Tuhelj je 14. i 15. listopada održano Prvenstvo Hrvatske u plivanju za osobe s intelektualnim teškoćama za 2009. godinu. Nastupilo je 36 ekipa iz cijele Hrvatske sa ukupno 132 natjecatelja, od toga 41 natjecateljica. Natjecalo se u disciplinama: 25, 50 i 100 metara slobodno, 25 i 50 metara prsno te 25 i 50 metara leđno. Natjecanje je svojim prisustvom uveličala i poznata plivačka reprezentativka, paraolimpijka Ana Sršen i poznati kantautor kajkavskih popevki Ivica Pepelko.


Medalje našim šampionima uručili su proslavljeni hrvatski olimpijci Damir Škaro i Tomislav Paškvalin. Uz pomoć učenica i učenika OŠ Lijepa naša Tuhelj predstavili smo naš kraj prigodnim kulturno-umjetničkim programom na koji su naši športaši iznimno dobro reagirali, pa čak i zapjevali s izvođačima.


Svoje zadovoljstvo nastupom športaša Centra za rehabilitaciju "Stančić" izrazio je i ravnatelj Ivan Vrgoč. Posebno ga se dojmio nastup Josipa Kralja. Josip je osvojio brončanu medalju; u izravnoj borbi za treće mjesto uspio je pobijediti legendu Centra i svojeg prijatelja Krešu Žaliga. To je njegova prva plivačka medalja. Naravno moramo spomenuti i vrijedan rezultat Borisa Majera. Natjecanje su organizirali Centar za reha­bilitaciju "Stančić" i Športsko društvo Specijalni športovi "Luč" uz pokrovitelje i spon­zore.


Franjo HORVATObjavljeno: 10.10.2009.


shadow
banner banner banner banner banner