Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Vijeće općine Brckovljani: RASPRAVA O ZAŠTITI I SPAŠAVANJU - DONOŠENJE PROGRAMA ODGOĐENO ZA STUDENI -3.11.2009.


Premda je prva i najvažnija točka na sjednici Vijeća općine Brckovljani bila procjena ugroženosti i planova zaštite i spašavanja, ta je odluka, na prijedlog općinskog načelnika Željka Funteka, skinuta s dnevnog reda i njezino je prihvaćanje odgođeno za iduću sjednicu koja će se održati 13. studenoga. Funtek je obrazložio da dokument koji su vijećnici već imali na klupama mora biti nadopunjen jer su u međuvremenu, od njegove izrade do pojavljivanja na sjednici, neke činjenice izmijenjene, a dobiveni su i točniji podaci o nekim područjima. Vijeće je prihvatilo njegov prijedlog.


Iz dokumenta je, primjerice, vidljivo da je općina Brckovljani krajem prošle godine imala 7.673 stanovnika. Temelj zaštite i spašavanja bit će dobrovoljni vatrogasci, a civilna bi zaštita trebala imati samo manji odred od 25 ljudi.


Vijeće Brckovljana je, međutim, prihvatilo prateće odluke vezane uza zaštitu i spašavanje, kao što je odluka o pravnim osobama od interesa za zaštitu i spašavanje, analiza stanja sustava zaštite i spašavanje i smjernice za njezinu organizaciju, te zaključak o podmirivanju troškova obuke zapovjedništva za zaštitu i spašavanje za što je u ovoj godini u općinskom proračunu osigurano 30.000 kuna.


Vijeće je prihvatilo da se sa 40.000 kuna potpuno pokriju troškovi tiskanja knjige "75 godina KUD-a Ogranka seljačka sloga Lupoglav" te dio troškova proslave.


Vijećnici su obaviješteni i o provedenoj reviziji općinskog proračuna Brckovljana za 2008. godinu, na koju, kako se čulo, nije bilo ozbiljnijih primjedbi državnih revizora.


Funtek je na kraju sjednice izvijestio vijećnike o pregovorima Grada Dugog Sela te općina Brckovljani i Rugvica o budućnosti distribucije vode i plina. Nakon ponovljena nezadovoljstva radom tvrtki Dukom i Dukom plin, najavljeno je izdvajanje općine Brckovljani iz rada i upravljanja ovim tvrtkama te prepuštanje poslova distribucije vode Komunalcu Brckovljani, a plina vjerojatno tvrtki Termoplin iz Varaždina. Takva bi odluka, pojasnio je Funtek, trebala imati pozitivne posljedice za potrošače općine Brckovljani, a Dukom će se morati, zaključio je Funtek, bez pomoći iz proračuna okušati u tržišnoj utakmici.


Nenad Haleuš-MaliObjavljeno: 3.11.2009.


shadow
banner banner banner banner banner