Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Vodeni svijet DAN OTVORENIH VRATA26.11.2009.


Vrata Osnovne škole Stjepana Radića ove su se godine otvorila po 3. put za sve posjetitelje i učenike. 13. studenog 2009., između 15.00 i 17.00 sati, kroz školu je prošlo čak preko tisuću ljudi. Kao i svake godine, učiteljice i nastavnici potrudili su se što bolje nam prezentirati ovogodišnju temu koja je bila VODA.


Učionice hrvatskog jezika odmah su preplavile pjesme o vodi, na uobičajenoj latinici, ali i na glagoljici, kao i ilustracije i fotografije svjetlucavih kapi u "čarobnoj kutiji" koje su snimili učenici naše škole. Učionica engleskog i njemačkog jezika je zasigurno bila najšarenija i najzanimljivija. U društvu Nessie, škotskog, vodenog čudovišta, a u atmosferi njemačkog grada na vodi - Hamburga, rješavali smo kvizove i osvajali bodove koji su nam mogli donijeti ispričnicu za domaću zadaću. U matematičkoj smo učionici za promjenu svirali umjesto računali. Zelene boce napunjene vodom do različitih razina proizvodile su različite tonove dok su učenici nižih razreda neumorno kuckali po njima. Vjeroučiteljice su se potrudile kao i svake godine i opet nas oborile s nogu. Velika krstionica, maketa Noine arke i kartonske životinje koje ulaze u nju, bile su samo sporedan motiv u učionici jer najljepše od svega su bile biblijske slike koje su nacrtali neki naši nadareni osmaši. Nastavnica glazbene kulture pobrinula se da bude veselo. Kod nje se stalno sviralo, plesalo i pjevalo, uz smijeh i navijanje za svoj razred. Informatičari su se zavukli u svoj virtualni svijet i njihova radionica s mnoštvom računalnih igara bila je jedna od najposjećenijih. Kazalište " Kapljica" ostvarilo je, međutim, najveći "promet." Tamo su se uz zvuke vodenice odvijale čarobne predstave koje su osmislili četvrtaši i njihove učiteljice. Učitelji i učiteljice iz Područne škole Lupoglav izložili su makete vodenica. Kod njih su se izrađivale ribice od različitih materijala. U ostalim učionicama nižih razreda predstavljen je plavi svijet Jadranskog mora, svjetionici i male morske vile koje su u svojim prozračnim haljinama neumorno plesale satima, a ponegdje se mogla upecati i kakva ribica. I za kraj smo ostavili malo hokus-pokusa. Kemija, fizika i biologija ove su godine bile u najboljem izdanju. Učenici dodatnih grupa radili su pokuse s vodom, objašnjavali i pomalo preuzeli ulogu naših nastavnika, približavajući nam važnost vode, njezinu strukturu i ulogu u prirodi.


I ove smo godine naučili i doživjeli mnogo, a i lijepo smo se zabavili. Sljedeće se godine vidimo opet, s nekom novom temom i novim načinima da upotrijebimo maštu.


Lucijana Bilušić, učenica 8. b razreda,


Osnovne škole Stjepana Radića u Božjakovini


   Objavljeno: 26.11.2009.


shadow
banner banner banner banner banner