Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

LUPOGLAVSKI FAŠNIK16.3.2009.


Tradicionalno fašničko veselje u Lupoglavu održano 21. veljače i ove godine izmamilo je osmijeh na lica svojih mještana. I dok cijeli svijet muku muči na koji način prebroditi krizu, članovi KUD- a "Ogranak Seljačke Sloge" odlučili su dati brigu na veselje. Ipak, nisu ni oni ostali ravnodušni prema nekim društvenim zbivanjima. Tako je fašnička povorka odlučila dati svoje viđenje o tome kako bi trebalo riješiti plinsku krizu, koji je najbrži put do Europske unije, kako izliječiti hrvatsko zdravstvo ili osigurati miran suživot sa dragim nam susjedima.


Maštovita povorka nakon vožnje kroz sve ulice Lupoglava svoj put završila je ispred Vatrogasnog doma gdje je održano suđenje Fašniku, koji je utjelovljenje svega lošeg što se dogodilo Lupoglavu u protekloj godini. 


Često ponavljana izjava naših dragih političara o tome kako bi institucije pravne države trebale raditi svoj posao, u Lupoglavu je dobila svoj puni smisao. Da sudstvo ovdje funkcionira na najvišoj razini moglo se vidjeti prilikom suđenja Fašniku. Uz velik trud branitelja i nadasve pošten sud, Fašnik je ipak osuđen po svim točkama optužnice. Da se Fašnik teretio za ozbiljne zločine pokazala je i presuda suda koja je ni više ni manje bila nego vješanje i spaljivanje. 


Nakon izvršenja presude, svi sudionici fašnika nastavili su sa slavljem u Društvenom domu gdje su glavne poslastice bile kuhani grah i krafne. 


Ana KašnarObjavljeno: 16.3.2009.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner