Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OBILJEŽEN BLAGDAN SV. AUGUSTINA21.9.2008.


U Lupoglavu, čije središte krasi uređena crkva Sv. Augustina Kažotića, 3. dana kolovoza bilo je svečano i veselo. Koncelebriranu sv. misu predvodio je župnik iz Štrigove Dragutin Goričanec uz župnike Josipa Vrbanca iz Kloštra Ivanića, Josipa Kuzela iz župe Dugo Selo II., te tamošnjeg župnika Dražena Radikovića.


Sv. Augustin Kažotić propovijedao je, poučavao, upozoravao, činio dobra djela - rečeno je između ostaloga na propovjedi u lupoglavskoj crkvi, prepunoj vjernika i članova kulturno-umjetničkih udruga koji su obučeni u narodne nošnje uljepšali ovu svetkovinu.


Tijekom mise orila se pjesma, a potom su sudionici prošćenja uživali u plesnim koracima hrvatskih narodnih plesova, vrijednim i lijepim nošnjama iz raznih hrvatskih krajeva, lupoglavskoj narodnoj baštini.


Nakon mise održano je pravo lupoglavsko prošćenje. Župnici su zajedno s Lupoglavcima i njihovim gostima a takođe i čelnicima općine Brckovljani, sjeli ispod šatora, pratili folklorni program i družili se s posjetiteljima. Slavlje je potrajalo satima a posebno dojmljivi bili su nastupi gostujućih KUD-ova iz Nedelišća i Visokoga koje su organizirali domaćini - KUD Seljačka sloga. 


Pored folklornoga i glazbenoga programa predstavljeni su stari i zaboravljeni zanati ali i vrijedna lupoglavska etno-baština.Objavljeno: 21.9.2008.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner