Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OBILJEŽENA OBLJETNICA OSNUTKA ZAGREBAČKOG PARTIZANSKOG ODREDA U PRESEKI21.10.2008.


U Preseki je 20. rujna 2008. godine obilježena 65. obljetnica osnutka Zagrebačkoga partizanskoga odreda. Komemorativnu svečanost inicirala je Udruga antifašističkih boraca i antifašista Zagreba i Zagrebačke županije. Predsjednik te Udruge Vladimir Jurak govorio je o teškim danim borbe protiv fašizma i njemačkih okupatora te o ratnom putu ovoga Odreda od osnutka do pobjede.


Udruga antifašističkih boraca i antifašista grada Dugoga Sela, općina Brckovljani i Rugvica realizirala je ovu svečanost uz potporu grada Dugoga Sela. Tako se okupljenima obratio zamjenik dugoselskoga gradonačelnika Vlade Kruhaka - Stjepan Bertek govoreći o svom doprinosu u borbi protiv velikosrpskoga fašizma koji je očitovao ekspanzionističku politiku i genocid u Domovinskome ratu.


Izaslanik zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića - Vedran Žuvela također je pozdravio skup kao i član Poglavarstva Zagrebačke županije Rudolf Dokuš. A na početku svečanosti, koju je otvorila članica Udruge Zdenka Turčinec u nazočnosti predsjednika Janka Filipovića, sve okupljene pozdravio je Kruno Antoljak u ime općine Rugvica, a potom Darko Batišta u ime općine Brckovljani.


Izaslanstva Udruga i lokalnih vlasti položila su vijence na spomenik poginulim antifašističkim borcima Zagrebačkoga partizanskog odreda koji se nalazi ispred vatrogasnoga doma u Preseki.


N.K.Objavljeno: 21.10.2008.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner