Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

OSNOVAN PAINTBALL KLUB "JEŽ"5.5.2008.


Tijekom ožujka na području općine, točnije u Štakorovcu, osnovan je paintball klub pod nazivom "Jež", jedini takav klub na širem području istočnog dijela Zagrebačke županije. Sjedište Kluba nalazi se u Štakorovcu, Brezje 19 - na adresi gdje se nalazi paintball teren. Teren se koristi za rekreativni paintball, ali i za trening natjecateljskih ekipa. Naime, od travnja ove godine Klub "Jež", odnosno njihovi aktivni članovi koji posjeduju licencu za natjecanja, sudjeluju u natjecanjima u hrvatskoj paintball ligi.


Kako doznajemo od predsjednika Kluba Mladena Nikšića, rekreativci i svi zainteresirani, stariji od 12 godina (od 12 do 18 godina uz suglasnost roditelja) koji se žele baviti ovim sportom, mogu iznajmiti teren, kao i svu potrebnu opremu - manduru, zaštitnu masku, rukavice, marker i 500 kuglica u boji. Sve navedeno, i iznajmljivanje terena i opreme, uračunato je u jedinstvenu cijenu, koja je, ističe Nikšić, 15 do 20 posto niža nego na terenima u Zagrebu. Sve informacije zainteresirani mogu doznati na web stranici www.pkjez.com, putem e-maila paintballcentar@ gmail.com ili na brojeve: Mladen - 098/624-751 i Josip - 095/8224-093.


O paintball-u - Paintball je sport kojeg igraju ljudi različitih profesija i stilova života. To je sport gdje se ravnopravno natječu žene i muškarci i gdje životna dob igrača nije presudna. Psihička stabilnost i snaga igrača nisu toliko presudne koliko inteligencija, taktika i odlučnost. Kao partija šaha, mogućnost brzog razlučivanja i odlučnosti čine vas pobjednikom. Paintball je kombinacija dječjih igara "lovice" i "skrivača", ali mnogo izazovnija. Iako postoji više oblika igranja najuobičajeniji je da se igrači podijele u dva ili više timova. Broj igrača u timu može varirati od jednog ili dvojice, pa sve do stotine, broj je limitiran veličinom terena tj. igralištem i maštom igrača. Između igara ili nakon što su "pogođeni" igrači se odmaraju, provjeravaju opremu i opskrbljuju kuglicama u posebno ograđenoj "sigurnosnoj zoni", za narednu igru. Kao i u drugim sportovima, uvijek postoji potencijalni rizik ozljeda. Štoviše, pravila sigurnosti i pravilna uporaba profesionalne i sigurnosno dokazane opreme učinile su paintball jednim od sigurnijih sportova.


PRIPREMILA: I. G. O. FOTOGRAFIJE: FOTO ARHIVA PKJObjavljeno: 5.5.2008.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner