Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Zasjedalo Vijeće Općine Brckovljani - PROBLEM SAMOINICIJATIVNOG ZATRPAVANJA PUTNIH JARAKA2.8.2007.


Vijeće Općine Brckovljani na svojoj 18. redovnoj sjednici održanoj prethodno Svečanoj sjednici, prihvatilo je odluke o dodjeli povelja i nagrada prigodom Dana općine.


Vijećnici su se dogovorili oko predstojeće smotre folklora 4. kolovoza na kojoj će sudjelovati oko 350 učesnika, a o kojoj ćemo izvijestiti u idućem broju. Na sjednici je spomenut problem zatrpavanja putnih jaraka što neki pojednici rade samoinicijativno bez ikakvih dozvola. Spomenuta je ulica Matije Gupca te dio kod Lovačke kuće. Također je rečeno kako zbog toga nastaju poplave, a kako građevinski inspektor ne reagira na nepravilnosti. Predsjednik Općinskog vijeća Milan Kralj spomenuo je širinu ulice koja mora biti široka 9 metara te da se takve preinake ne bi smjele raditi bez dozvole. Do 15. kolovoza svi moraju očistiti kanale, u protivnom slijede opomene, pa kazne u iznosu od 500 kuna. Na Vijeću se govorilo i o napuštenim kućama koje su problem zbog neuređenosti, a ništa se ne može učiniti jer se ne zna vlasnik.Nakon Svečane ubrzo je održana redovna 19. sjednica Općinskoga vijeća kojom je predsjedao Milan Kralj. Vijećnici su analizirali prihode i izdatke ostvarene u proračunu Općine tijekom prvih šest mjeseci 2007. godine.


Ukupni prihodi i primici dosegli su 4.343.099,79 kuna dok su izdaci iznosili 4.999.360,11 kuna. Tako je u obračunskom razdoblju nastala negativna razlika od 656.260,32 kuna koja će se pokriti u narednom razdoblju.


Ukupni prihodi za 2007. godinu predviđeni u visini 24 milijuna kuna tijekom proteklih šest mjeseci ostvareni su s 18 posto. U tom razdoblju nisu uknjižene planirane potpore iz županijskog proračuna i izvanproračunske donacije kao ni prihodi od prodaje zemljišta.


Ana-Marija ŠPRIHALObjavljeno: 2.8.2007.


shadow
banner banner banner banner banner