Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Održana Godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec - U IDUĆOJ GODINI NAJVAŽNIJA NABAVA NOVE OPREME31.3.2007.


Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Gračec održali su u subotu 10. ožujka svoju Godišnju skupštinu na kojoj se okupilo gotovo 150 uzvanika, većinom vatrogasaca iz okolnih općina, no tu su se našli i predstavnici DVD-a iz varaždinskog kraja. Predsjednik DVD-a Gračec Miroslav Šladarec istaknuo je kao najveći uspjeh u prošloj godini osposobljavanje članstva, čime su dobili više vatrogasaca sposobnih za intervencije i za rad unutra vatrogasne zajednice, a u svoje su redove primili desetak novih članova. Kao najveće zadatke za 2007. godinu Šladarec je istaknuo nabavku nove opreme i nastavak izobrazbe članstva. Na samom početku slavlja podijeljena su priznanja za uspjehe i rad u prošloj godini. Najviše priznanja otišlo je članovima vatrogasne mladeži kojih ima 25, dok cijelo Društvo broji 81 član. Šladarec, koji je predsjednik DVDa Gračec od 2000. godine te ima 20- godišnje iskustvo kao vatrogasac, istaknuo je Općinu Brckovljane koja je za rad Društva dala 57.000 kuna, Vatrogasnu zajednicu Brckovljani sa 65.000 kuna, te Vatrogasnu zajednicu Zagrebačke županije kao glavne donatore novca za rad Društva.


Zahvaljujemo svima koji su donirali naše Društvo I nadamo se kako će to činiti i ubuduće, istaknuo je Šladarec. DVD Gračec osnovan je 1954. godine, a danas broji čak 25 članova vatrogasne mladeži i zbog tog razloga nema bojazni za nastavak vatrogasne tradicije u Gračecu. Tome ide u prilog i prosječna starost članova DVD-a koja je svega 22,6 godine. Članovi DVD-a u prošloj su godini izašli na 34 intervencije od kojih je većina bila vezana uz prometne nesreće.


Tekst i fotografije:  Ante LivajićObjavljeno: 31.3.2007.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner