Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

DVD Brckovljani na Godišnjoj skupštini o izvješću za prošlu i planovima za sljedeću godinu - U DRUŠTVO UKLJUČENO 15 NOVIH ČLANOVA VATROGASNE MLADEŽI31.3.2007.


Svoje pristupnice u članstvo Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brckovljani potpisalo je novih 15 članova vatrogasne mladeži, većinom djevojčica u dobi od 12 do 16 godina, a koje je već organizirano u žensko odjeljenje vatrogasne mladeži. Time DVD Brckovljani sada broji 79 članova, od čega 39 operativnih članova i 34 člana vatrogasne mladeži. Kako je bilo riječi na Godišnjoj skupštini DVD-a Brckovljani održanoj 24. ožujka, u prošloj godini registrirano je 13 intervencija – pet požara na građevinskim objektima, tri požara na otvorenim prostorima, tri intervencije u prometu i jedna na otvorenom prostoru. Prošlu godinu obilježila je, kako je kazao predsjednik DVD-a Brckovljana Marijan Geceg, nabava autocisterne – rabljenog, ali uščuvanog vozila, Mercedes 1626, zapremine 5 000 litara vode i 500 litara pjene. U nabavi cisterne, ukupne vrijednosti 167.000 kuna, pomogla je Općina Brckovljani, istaknuo je predsjednik Geceg.


Prošlogodišnji prihodi iznosili su 241.346 kuna, od čega je iz općinskog proračuna dotirano 110.000 kuna za operativnu djelatnost i uređenje okoliša. Ove godine prihodi iznose 156.404 kune, od čega iz Općine Rugvica je planirano 57.000 kuna dotacije.


Prema programu rada za 2007. godinu, uz redovne aktivnosti, ove godine ističu se planovi za nastupe na različitim vatrogasnim vježbama i natjecanjima, kao i veći rad na uvježbavanju članova kako bi se prošlogodišnji uspjesi i u ovoj godini ponovili ili čak bili i bolji. Naime, na općinskom natjecanju 1. ekipa osvojila je prvo mjesto, kao i ekipa mladeži žene, dok je 2. ekipa osvojila 5. mjesto, a ekipa mladeži muški 2. mjesto.


Na Memorijalu “S. Đ. Deželić” u Ivanić Gradu ekipa DVD-a Brckovljana plasirala se u zlatnu skupinu, a u vježbama 8/8 redovito su osvajali drugo mjesto (u Laktecu, Paukovcu, Šašinovcu i Andrilovcu).


Na Skupštini na kojoj su nazočili predstavnici brojnih susjednih i prijateljskih društava, kao I predstavnici VZO Brckovljani, uz DVD-e s područja općine Brckovljani, osim, primijetili smo, iz DVD-a Gračeca, nazočio je i predsjednik Općinskog vijeća Brckovljani Milan Kralj. Osim što je okupljene vatrogasce informirao s planovima Općine u ovoj godini, naglasio je važnost zajedništva i složnosti, koje je omogućilo da se 1993. osnuje Općina Brckovljani, a upravo te osobine trebali bi slijediti vatrogasci s ovog područja, bez obzira na pripadnost DVD-ima. U nastavku su dodijeljene spomenice povodom 20. godina rada svojim članovima Vladimiru Bedekoviću i Predragu Šotiću, tajniku DVD-a Brckovljana


Tekst i fotografije: I.G.O.Objavljeno: 31.3.2007.


shadow
  • foto
  • foto
  • banner banner banner banner banner