Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Ekološke akcije u Osnovnoj školi "Stjepan Radić" - PRIKUPLJENO PREKO 21,7 TONA PAPIRA2.5.2007.


Mali ekolozi, učenici 2. i 4. razreda Osnovne škole "Stjepan Radić" iz Božjakovine pokrenuli su u svojoj školi akciju sakupljanja starog papira od 16. do 20. travnja u sklopu projekta eko grupe "Otpad nije smeće", netom prije 22. travnja koji se obilježava kao Dan zaštite planeta Zemlje. 


Projekt su započeli prije dva mjeseca s jednim ciljem - poticanje ekološke svijesti među učenicima, ali i svima nama odraslima. 


Sam projekt je započeo u školskoj knjižnici osmišljavanjem tema - etapa projekta. Slijedilo je ispitivanje -anketiranje učenika, djelatnika škole te stanovništva lokalnih naselja o stupnju njihove ekološke svijesti. Nakon toga, mali ekolozi u suradnji sa Šumarijom iz Dugog Sela i Mirkom Sertićem posjećuju šumu u Prečecu gdje se na licu mjesta upoznaju s poviješću šumarstva kao gospodarske grane i djelatnostima koje zaposleni obavljaju na terenu. 


Završni dio projekta je bila akcija sakupljanja starog papira u koju su povezani razredni odjeli od 1. do 8. razreda te razredi iz područnih odjela iz Lupoglava. Na zadovoljstvo sviju prikupljeno je 21.713,5 kilograma papira. Motivaciju za što više kilograma skupljenog papira su osmislili sami članovi grupe s njihovim voditeljicama - Tatjanom Mahnet (2. razred) i Sofijom Štefanac Klobučar (4. razred), a to su atraktivne nagrade koje će omogućiti škola, ali i sredstva dobivena od otkupa starog papira.


Tekst i fotografija: I. G. O.Objavljeno: 2.5.2007.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner