Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

"PUTOKAZI" U OSNOVNOJ ŠKOLI BOŽJAKOVINA23.1.2006.


U Osnovnoj školi Stjepana Radića u Božjakovini od ove je školske godine pokrenuta (obnovljena!) novinarska grupa koja broji tridesetak učenika, uglavnom 6. i 8. razreda, pod vodstvom profesorice hrvatskog jezika Jelene Jurić. 


Osim novinara predmetne nastave, postoji i mala novinarska grupa koju vodi Svemirka Mišković, dipl. učiteljica razredne nastave, i novinarsko-ilustratorska koju vodi učiteljica razredne nastave Suzana Nenadović. Zadatak svih nas je da u PUTOKAZIMA prikažemo život škole pa nas je posebno, za početak, privukla dogradnja škole kao aktualnost. 


Bavimo se i drugim stvarima: pišemo članke o tome kamo idemo (kino, kazalište, Interliber) i dajemo kritičke osvrte na pogledane predstave, pišemo o blagdanima i priredbama kojima ih obilježavamo, provodimo ankete o aktualnim problemima kao što je pušenje među mladima, te o nasilju među učenicima budući da je naša škola uključena u UNICEF-ov program Stop nasilju među djecom, preporučujemo knjige koje smo pročitali itd. Osim ozbiljnim stvarima i problemima, bavimo se i zabavom: radimo križaljke na engleskom i njemačkom jeziku u čemu nam pomažu profesorice engleskog i njemačkog jezika, skupljamo učeničke "bisere", pratimo školsku modu, pišemo smiješni horoskop, smišljamo rebuse itd. Uz sve to polako učimo o novinarstvu i imamo velike planove. "PUTOKAZE" ćemo poslati na LI-DRANO, natjecanje literarnih, dramskih i novinarskih družina i nadamo se uspjehu. Pratit ćemo sportska natjecanja i natjecanja iz znanja te objavljivati rezultate. Ravnatelj škole Jure Mišković obećao nam je prostor od sljedeće školske godine koji bi bio naša mala redakcija s kompjutorima i ostalom opremom budući da se škola dograđuje pa će biti puno više prostora. Što se tiče pripreme za tisak, taj veliki posao obavit će profesorica informatike Višnja Kamenjašević koja je pokrenula i web stranicu naše škole na internetu, a može se pogledati na adresi: www.os-bozjakovina.hr. Posjetit ćemo i tiskaru u kojoj će se tiskati naše novine da vidimo kako izgleda i taj dio posla.


I ove godine prosinac u našoj školi protječe kao i prošle. Sve je počelo 6. prosinca kada je bila priredba za Svetog Nikolu. Taj je dan protekao u veselom raspoloženju i iščekivanju. Prvo smo pogledali priredbu u kojoj su sudjelovali učenici svih razreda naše škole. Uređena škola dočekala je mnogo djece, učenika naše škole, ali i onih najmlađih koji se najviše i raduju svetome Nikoli, i njihovih roditelja. Pjevalo se, plesalo, glumilo i recitiralo, a onda je napokon stigao i on Sveti Nikola sa svojim neizostavnim i nemirnim Krampusom. Djeca su bila oduševljena kad se pojavio pa je uslijedilo darivanje. Paketići sa slatkišima! Oni stariji koji su pomalo zaboravili čaroliju, s nostalgijom su promatrali što se događa, ali su i živnuli. I djelatnici škole i njihova djeca dobili su paketiće.


Roditelji i gosti mogli su pogledati i prodajnu izložbu u predvorju škole koju su organizirali učenici razredne nastave i njihove učiteljice, a i kupiti ono što im se svidjelo. Izložba će biti sve do zimskih blagdana.


I ubuduće ćemo se javljati s novim vijestima iz naše škole. A vijesti, vjerujte, uvijek ima. Stalno se nešto događa, svi su mali novinari stalno zaposleni, uvijek netko nešto zapisuje, uvijek netko nešto stvara, uvijek netko postiže dobre rezultate u školi i izvan nje pa to vrijedi zabilježiti… 


Radimo kao složna ekipa i radujemo se svakom novom članku i uspjehu. Poželite nam i vi sreću!


Lucijana Pavić, 8. d Danijela Blažević, 8. d Domagoj Mlinarić, 8. dObjavljeno: 23.1.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner