Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

BIVŠE VOJNO SKLADIŠTE U PREČECU ZA POTREBE VETERINARSKOG FAKULTETA23.1.2006.


Prema saznanjima iz Općine Brckovljani, na njihovu adresu početkom prosinca upućena je od Veterinarskog fakulteta iz Zagreba zamolba za očitovanje o suglasnosti za korištenje objekta "Skladište Prečec". 


Naime, Veterinarskom fakultetu Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva dodijelilo je ogledno lovište Črnovščak koje se nalazi na širem području sela Prečec, za potrebe izvođenja znanstveno-nastavnog procesa s tematikom izučavanja divljači i divljih životinja. Objekt koji je svojevremeno bio vojno skladište nalazi se u središtu nastavnog lovno gospodarskog poligona Črnovščak i s obzirom na položaj, izgrađenu komunalnu infrastrukturu, blizinu željezničke postaje i blizine Zagreba predstavlja idealan prostor za organiziranje nastave Veterinarskog fakulteta. Na tom području bio bi formiran ogledni nastavno uzgojni poligon za intenzivan uzgoj divljači s potrebnim manipulativnim koridorima i objektima, a organizirali bi se i drugi sadržaji od nacionalnog interesa, kao što je Uzgojni i geno centar za autohtonu divljač te Centar za zbrinjavanje divljači i divljih životinja. 


Općina Brckovljani zainteresirana je da se bivši vojni objekt revitalizira, osobito za potrebe Veterinarskog fakulteta, stoga je Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom uputila pozitivno očitovanje o inicijativi Veterinarskog fakulteta. 


Za sada, povratnu informaciju o daljnjim aktivnostima u svezi objekta Prečec Općina nije dobila.


(Iva Grgić Ozimec)


 Objavljeno: 23.1.2006.


shadow
banner banner banner banner banner