Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Zapaženi rezultati učenika OŠ "Stjepan Radić" na županijskim natjecanjima - PUTOVANJE OD LIDRANA DO LIKA11.4.2006.


Na Županijskoj smotri LIDRANO 2006., kojemu je domaćin bio Ivanić Grad, Osnovna škola "Stjepan Radić" predstavljana je s "Putokazima", učeničkim listom koji je još u povojima. Iako je dobio puno pohvala, zbog velike konkurencije nije se plasirao za državnu smotru. Najveći uspjeh ostvarili su osmašica Leona Slatković Harčević s literarnim radom "Pred izlogom" i Domagoj Perković, učenik 5. razreda, s pjesmom "Roditelji, imajte vremena za mene" koji su predloženi na Državnu smotru u Zadru u kategoriji literarnog stvaralaštva. Marina Žgela, učenica 6. razreda, nastupila je s pjesmom "Balada o Tounjčici" Vlade Vlaisavljevića u kategoriji kazivanja poezije.


Na natjecanju iz engleskog jezika, održanom 15. ožujka u Samoboru, na visokom 6. mjestu našao se Ivan Ivanović, ujedno predložen i za državno natjecanje na Visu, a sudjelovale su i Daniela Blažević i Ana Mari Selak (8. r). Na natjecanju iz poznavanja hrvatskog jezika, održanom 16. ožujka u Ivanić Gradu, znatan uspjeh postigla je osmašica Marija Zrilić plasiravši se na 8. mjesto između 65 osmaša iz Zagrebačke županije. Tog datuma održavalo se također i natjecanje iz fizike, na kojem se dokazao osmaš Stjepan Gornik ostvarivši izvanredno 3. mjesto te bio predložen za državno natjecanje na Visu. Sudjelovala je i Ana Mari Selak. Ivan Graberec i Ivan Ilievski, osmaši, predloženi su za državno natjecanje iz biologije na Krku u kategoriji znanstveno - istraživačkog rada s temom "Alelopatski utjecaj nekih biljaka na početni rast i razvoj kukuruza" koje je održano 20. ožujka u Krašiću. Šestaš Ivan Biočić sudjelovao je na natjecanju iz matematike 14. ožujka u Jastrebarskom.


"LIK" 2006., županijsko natjecanje iz likovne kulture, održalo se ovoga puta u OŠ "Ivana Brlić Mažuranić" u Prigorju Brdovečkom. Od pristiglih 820 i odabranih 35 radova učenika od 5. do 8. razreda, predstavljeni su radovi četvero naših učenika: sedmaša Ive Glavaš, Viktorije Dobravec i Luke Mrnjeca te šestašice Petre Škrlec. Možda i ovdje možemo očekivati poziv na državnu smotru.


Marija ZRILIĆ, 8. aObjavljeno: 11.4.2006.


shadow
banner banner banner banner banner