Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Osnovana Vinogradarsko-vinarska udruga općine Brckovljani - MIRKO MELIŠ IZABRAN ZA PREDSJEDNIKA9.5.2006.


Odlukom Osnivačke skupštine Vinogradarsko-vinarske udruge općine Brckovljani održane u prostorima DVD-a Štakorovec 12. travnja za predsjednika nove udruge na području općine izabran je Mirko Meliš. Dopredsjednikom je postavljen dr. Franjo Tašler, za tajnika Željko Panian, a rizničarom Damir Štrosar. Predsjednikom Nadzornog odbora imenovan je Damir Zaleznik, a članovi su Tihomir Đuras i Stjepan Grižinovec. U Upravni odbor izabrani su Vjekoslav Galovec, Orlando Sesan, Milan Jagatić, Damir Čekada… U Udrugu, u koju se po Statutu mogu učlaniti građani Općine Brckovljani te svi građani gradova i općina Zagrebačke županije, početno se učlanio 31 član.


Kako je kazao predsjednik Meliš želja za osnivanjem Udruge bila je prisutna više godina, no krajem prošle godine pokrenuti su konkretni koraci. 
  Početkom ožujka osnovan je Inicijativan odbor, pokrenuta je registracija Udruge te su izvršene predradnje za osnivačku skupštinu.


 Udruga prema Statutu nastojat će u svom radu unaprijediti vinsku kulturu na ovom području, nastojati povezati proizvođače s ciljem ekonomskog unapređenja i promocije, sudjelovati na smotrama, natjecanjima i sajmovima. Sredstva za rad Udruge prikupljat će se iz članarina (upisnina iznosi 100 kuna, a godišnja članarina isto 100 kuna) te donacija i dotacija. Prva u nizu aktivnosti u ovogodišnjem radu planirano je sudjelovanje na ocjenjivanju vina Zagrebačke županije, zatim na izložbi vina u Zelini te u Dugom Selu. Također planiraju organizirati Martinje i Vincekovo, urediti vinogradarske putove na području općine, organizirati edukacije za članove te razvijati odnose s udrugama iz okolnog područja.


Osnivanju brckovljanske udruge vinogradara i vinara nazočili su i gosti - tajnica Hrvatske poljoprivredne savjetodavne službe Tatjana Radiković, predstavnica Zavoda za vinogradarstvo i vinarstvo Agronomskog fakulteta Maja Baća, tajnik dugoselske Vinogradarske-vinarske udruge "Terra sancti Martini" te ujedno gradonačelnik Dugog Sela Boris Mahač, predstavnici Udruge vinara iz Kutine, vinari iz susjednog okruženja te predstavnik Općine Brckovljani predsjednik Općinskog vijeća Milan Kralj.


Pripremile: I. G. O. i N. K.Objavljeno: 9.5.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner