Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

USPJEŠNO IZVEDENA VATROGASNA VJEŽBA "SVIBANJ 2006"6.6.2006.


Zapovjedništvo Vatrogasne zajednice općine Brckovljani, izvršilo je u nedjelju 14. svibnja, sukladno planu rada i djelovanja zajednice, združenu taktičku vježbu dobrovoljnih vatrogasnih društava općine na lokaciji ribnjaka u Gračecu, a pod pretpostavkom izbijanja većeg požara otvorenog - šumskog prostora pod nazivom "SVIBANJ 2006".


Vježba se bazirala na upotrebi prijenosnih vatrogasnih pumpi te crpljenju vode iz prirodnog izvorišta, za što je u ovom slučaju korištena voda iz ribnjaka. Osim same taktičke pretpostavke lokalizacije požara te taktičkog nastupa vatrogasnih postrojbi, izvršena je provjera ispravnosti vatrogasne tehnike i opreme. Isto tako provjeren je zapovjedni kadar te fizička sposobnost vatrogasaca, što je posebno došlo do izražaja zbog teško prohodnog područja za vatrogasna vozila. Prijenosne pumpe trebalo je prenijeti i stotinjak metara, što je naporno i zahtjevno. Na vježbi je bilo angažirano 80 vatrogasaca, 4 prijenosne vatrogasne crpke, 5 pratećih kombi vozila, 3 navalna vozila i dvije auto-cisterne kao i sva potrebna cijevna oprema i vatrogasna armatura.


Na kraju vježbe, izvršeno je postrojavanje sudionika ispred Vatrogasnog doma u Gračecu te je tom prilikom zapovjednik zajednice Stjepan Gabud izrazio zadovoljstvo izvedenom vježbom, stanjem ispravnošću opreme, a posebno zalaganjem svih vatrogasaca u okviru svojih operativnih postrojbi, kao i njihovih zapovjednika. Na požrtvovanosti i vremenu koje izdvajaju za vatrogasni poziv, zahvalio se i predsjednik vatrogasne zajednice Marijan Geceg.


Ovom prilikom Vatrogasna zajednica općine Brckovljani zahvaljuje se na suradnji ribolovnom društvu "KLEN", te predsjedniku društva Peri Hajdareviću, kao i vlasniku trgovine NETTO-Gračec Marijanu Čoligu koji se svojom donacijom pobrinuo za okrjepu sudionika vježbe.


Tajnik VZO Brckovljani: Marijan ĐURINECObjavljeno: 6.6.2006.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner