Kralja Zvonimira 9, Brckovljani
img1
Tel: 01/2753-524
sjena

Vijesti

banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner banner

Slikar Velimir Trnski postavio 89. izložbu u Zagrebu - DOŽIVLJAJI ZAGREBAČKIH ANTIKVARNIH SAJMOVA15.4.2005.


U prostoru Galerije Kristofor Stanković smještene u unutrašnjosti Stare gradske vijećnici u srcu Gornjega grada, 12. travnja otvorena je izložba slika Velimira Trnskoga nazvana "S Britanca". 


Ulja velikih formata s elementima ženskih atraktivnih likova u kolopletu boja i krivulja u uprizorenju starinskih umjetničkih predmeta, viđenih na nedjeljnim antikvarnim sajmovima, plijenila su pozornost izuzetno velikog broja posjetitelja. 


Uvodnu riječ stručnog osvrta o Trnskovom "jeziku svjetlosti i (ili) stilizacije izgovorio je povjesničar umjetnosti Darko Glavan. Glazbeni ugođaj učinio je Ibrica Jusić izvodeći vječne zagrebačke i dubrovačke balade.


Vizure zagrebačkih umjetničkih sajmova Trnski je izlagao već u europskim galerijama, a sada ih kao uprizorenja nostalgične sastavnice zagrebačkog urbaniteta predstavlja domaćoj publici u prostoru dostupnom samim Zagrepčanima, a tako i svojim sumještanima s dugoselskog područja koji prate njegove umjetničke dosege i čuvaju djela u svojim zbirkama umjetnina. 


Svi koji bi propustili ugodu ovog slikarskog doživljaja učinit će prazninu u vlastitoj spoznaji o slikogradbenom ostvarenju jedne višestoljetne kulturološke tradicije i ugođaja sa sajma umjetnina.


Galerija s postavom Trnskovih vizura s zagrebačkog Britanca otvorena je do 21. travnja i može se posjetiti radnim danom od 10 do 12, te od 16 do 20 sati.


Tekst i fotografije: N. K.Objavljeno: 15.4.2005.


shadow
  • foto
  • banner banner banner banner banner